Sezona breskvi je slatka, ali je i kratka i zato smo želeli sa vama da podelimo ovaj recept za ledene margarite u kojima možete uživati od sada pa sve do kraja leta.
U leto, kada su temperature 35+, ne postoji ništa bolje od hladnih koktela u toplim noćima, a ove ledene margarite sa breskvama, kokosovim mlekom sa dodatkom Aperola i tekile, osvežiće vas brže i bolje od svakog sladoleda! Ukoliko pravite veće okupljanje za prijatelje, predlažemo da napravite punč verziju!
SASTOJCI:
- Tajin čili za obod čaše
- 350 ml srebrne tekile
- 250 ml Aperola
- 180 ml Cointreau likera od pomorandže
- 250 ml svežeg soka od limete
- 600 g smrznutih breskvi
- 80 g meda (manje-više po ukusu)
- 600 g leda
- 170 ml kokosovog mleka
PRIPREMA:
- Obložite rub svake čaše Tajin čilijem.
- U blenderu pomešajte tekilu, Aperol, liker od pomorandže, sok od limete, breskve i med. Dodajte led i mešajte dok ne postane kašasto.
- Dodajte kokosovo mleko i miksajte dok se ne sjedini.
- Sipajte u pripremljene čaše.
- Dodajte sladoled i/ili mentu (po želji).
Za dekoraciju možete dodati jednostavan sladoled od breskve na štapiću, a evo i recepta:
- U blenderu pomešajte 900 g seckanih breskvi sa 100 ml soka od manga, ananasa ili pomorandže.
- Pasirajte dok smesa ne postane glatka. Podelite smesu u 6 kalupa za sladoled sa štapićem i zaledite.
Piše: Miona Todorović
Foto: Pinterest