19.8 C
Belgrade
14.5 C
Zagreb
15 C
Sarajevo
28.03.2024.

Ovaj baštenski sto napravljen je od stare malezijske kuće!

IZDVAJAMO

 

Kako bi doprinela globalnom povećanju svesti o održivom razvoju, kompanija JYSK predstavila je novi proizvod koji je napravljen od reciklirane tikovine.

Indonežansku tikovinu iz srušene malezijske kuće, stari ambar i tradicionalne kutije za pirinač koje su koristili uzgajivači, kompanija JYSK pretvorila je u baštenski nameštaj, u kojem se posebno ističe EBBESKOV, sto koji će se ovog leta savršeno uklopiti u vaše dvorište ili terasu. Podaci ukazuju da se u Srbiji godišnje proizvede 12 miliona tona otpada, od kojeg se deset miliona ne tretira. Svakodnevno gomilanje otpada doprinosi globalnom ekološkom problemu i zato je korišćenje i kupovina recikliranih materijala prvi korak ka očuvanju životne sredine. Kako bi doprinela rešavanju ovog problema, kompanija JYSK usmerila se na proizvodnju recikliranih proizvoda, a u najnoviju kolekciju uvrstila je upravo baštenski sto od reciklirane tikovine.

 

 

Rikke Blæsild, menadžer za liniju i dizajn u kompaniji JYSK, istakla je da se broj proizvoda koji su u potpunosti ili delimično napravljeni od recikliranih materijala povećava svake nedelje.

“Kompanija JYSK posvećena je smanjenju uticaja na životnu sredinu i klimu. Reciklaža materijala umesto njihovog odlaganja pomaže u očuvanju resursa planete i zato ćemo nastaviti da podržavamo pozitivne promene proizvodeći nameštaj napravljen od recikliranih materijala”, dodala je Blæsild.

 

 

Reciklaža je budućnost

Tikovina od koje je izrađen EBBESKOV baštenski sto ima FSC® sertifikat za reciklažu (FSC® N001715), koja pokazuje da je drvo verifikovano kao zaista reciklirano. Reciklažom se godišnje u svetu uštedi 700 miliona tona u emisiji ugljen-dioksida (CO₂), a recikliranje samog drveta pomaže u zaštiti svetskih šuma.

Tikovo drvo potiče sa plantaža jugoistočne Azije i može narasti do visine od 30 do 40 metara, a upravo indonežanska tikovina smatra se najkvalitetnijom na svetu. Stablo tikovine često dostigne i do 100 godina starosti, a ova biljka je posebno poznata po svojoj sposobnosti da se tokom vetrova savija, ali ne lomi, a pored toga, veoma je otporna i na vodu. Kombinacija jedinstvenog sadržaja tikovine i debelih vlakana olakšava rezanje i kreiranje raznih oblika, zbog čega je ovo drvo pogodno za izradu različitih vrsta nameštaja.

 

 

JYSK kao kompanija sa značajnom ekspanzijom i rastom poslovanja ima obavezu odgovornog ponašanja kako prema prirodi, tako i prema ljudima. Dugi niz godina učestvuje u povećanju svesti svojih kupaca i dobavljača i radi sa najverodostojnijim svetskim eko-oznakama kako bi bili sigurni da materijali od kojih su izrađeni njihovi proizvodi dolaze iz odgovornih izvora.

 

 

PR & Foto: JYSK Srbija

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije