8.8 C
Belgrade
5.4 C
Zagreb
2 C
Sarajevo
27.04.2024.

Punjene božićne jabuke – praznični san za sve sladokusce!

IZDVAJAMO

Sa svakom novom sezonom, praznici nam otvaraju novu, do sada nepoznatu dimeziju slatkog uživanja! Inspiracije za poslastice nam ni ove zime ne manjka, a više nego ikada privučeni smo neodoljivim, još zdravijim verzijama poslastica koje se jednostavno i brzo pripremaju. Ko je raspoložen za punjene božićne jabuke? Pripremite ih po ovom savršenom receptu i impresionirajte najdraže goste!

Sastojci:

  • 4 velike jabuke sa jezgrom
  • 4 kašičice neslanog putera
  • ¼ šolje iseckanih oraha
  • ¼ šolje mešavine suvog grožđa i brusnica
  • 2 kašičice cimeta
  • 1 kašičica mlevenog đumbira
  • ½ kašičice mlevenog muskatnog oraščića
  • 3 kašike meda po ukusu
  • 2 čašice medovače ili ruma
  • sladoled od vanile

Priprema: 

Prethodno zagrejte rernu na 200 stepeni.

Izrežite jabuke malim nožem ili jezgrom za jabuke i stavite u veliku staklenu posudu za pečenje.

U maloj činiji pomešajte puter, orahe, cimet, đumbir, muskatni oraščić i zaslađivač po izboru. Napunite jabuke jednakim delovima mešavine putera, oraha i suvog voća.

Sipajte medovaču ili rum na dno posude za pečenje da ne zagori i stavite jabuke u rernu. Pecite 30-40 minuta ili dok jabuke ne omekšaju, podlivajući tečnošću iz tiganja na svakih 15 minuta.

Poslužite jabuke sa prelivom iz posude za pečenje i na vrh stavite kuglu sladoleda. Uživajte!

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije