12.07.2024.

Classy ili sportski letnji stil? Calvin Klein ima odgovor na sve!

Želite da vaš svakodnevni stil bude trendi, opušten i kul, ali da u isto vreme ostanete dosledni neprolaznim komadima i sofisticiranom minimalizmu? Odgovor u kome...

Susreti sa domaćim autorima, porodični dani i svetski hitovi na Sajmu knjiga

IZDVAJAMO

Tokom proteklog vikenda na 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, svoj novi roman Noesis, potpisivala je Olivera Jovanović, autorka čiji se prethodni roman Uvek i samo tvoja prenosio iz ruke u ruku. Osnovna pripovedačka nit romana Noesis je posvećena misteriji intuicije, a autorka je okupljenim ljubiteljima knjige posvetila nepodeljenu pažnju i potpisala veliki broj primeraka obe knjige. 

Olivera Jovanović

Ogromno interesovanje posetilaca izazvala je i promocija nove knjige jednog od najčitanijih domaćih autora Miodraga Majića. Zbirku priča U ime naroda, koja je prvi put objavljena 2019. godine, a sada dopunjena novim tekstovima sa Majićevog portala Blog sudije Majića, želeli su da imaju mnogi koji cene njegov način literarizacije, odnosno transponovanja stvarnosti u tekst. Za mnoge je ovaj sajamski vikend bio izuzetna prilika da svoju biblioteku obogate potpisanim primerkom knjige U ime naroda i Nove priče, kao i prethodnih Majićevih romana: Rudnik, Ostrvo pelikana i Deca zla. 

Miodrag Majić

Sajamske dane pred nama obeležiće nekoliko promocija knjiga domaćih autora koje publika u Srbiji verno prati. Filip Grbić, koji je u svoja prva dva romana pokazao izuzetan dar da posredstvom intrigantne priče uspešno sjedini široka klasična znanja, duboke uvide o savremenom svetu i opise urbanog života mladih ljudi, sputanih strastima i lažnim mnjenjima, predstaviće svoj najnoviji roman Kanon potištenog uma u sredu, 25. oktobra, od 19 sati, na štandu Vulkan izdavaštva.

U narednim danima, kao i tokom vikenda za nama, očekuje se izuzetna posećenost Beogradskom sajmu knjiga u halama 1, 1A, 2A i 4, jer će veliki broj porodica iskoristiti mogućnost da obiđe štandove uz posebnu cenu porodične ulaznice. 

Za porodice sa mlađom decom poseta štandovima Vulkan izdavaštva biće nezaobilazna, jer Vulkančić tradicionalno predstavlja najatraktivnije naslove edukativnog i zabavnog sadržaja za najmlađe, koji se tokom Sajma mogu kupiti po cenama sniženim i do 70%. 

Na štandu Vulkan izdavaštva roditelji će za sebe pronaći mnoštvo interesantnih naslova i svetskih bestselera, među kojima je pravi izazov knjiga Rouzi Volš Ljubav mog života, priča o dugo čekanoj ljubavi koja postaje još dramatičnija jer glavna junakinja nije ona za koju se predstavlja. Na apsolutno uživanje koje donosi čitanje posetioce Sajma podsetiće svetski i francuski izdavački fenomen Sva plava boja sa neba Melise da Kosta, roman koji je dobio najbolje ocene književnih kritičara, a prodat je u više od 500 hiljada primeraka širom sveta.

Ljubitelji knjiga koji ne uspeju da posete Beogradski sajam sva pomenuta izdanja i mnoštvo drugih mogu pronaći u 32 knjižare Vulkan širom Srbije i putem dva sajta – vulkani.rs i knjizare-vulkan.rs. 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije