Kada je u pitanju letnje koktel osveženje, mnogima od nas je prva asocijacija Aperol Spritz ali da li znate šta je Hugo Spritz?
Hugo Spritz (da izgovara se „Ugo“) nastao je 2005. u južnom Tirolu, a danas je jedan od omiljenih italian-made aperitiva. Baš kao i Aperol Spritz, i Hugo Spritz je koktel od penušavag Prosecco vina, međutim razlika se skriva u jednom moćnmom sastojku. Naime, dok Aperol Spritz ima ukus gorke pomorandže, Hugo karakteriše slađi ukus floralnih nota za šta je zaslužan čuveni sirup od zovinog cveta, Saint Germain.
Lagan, cvetni i bogat mehurićima, Hugo Spritz je koktel koji će vas sasvim sigurno oduševiti. Odličan je za bilo koje doba godine, ali njegov osvežavajući ukus potpuno će vas osvojiti u ovim letnjim danima. Priprema je jednostavna, a sve što vam treba za dve čaše je sledeće:
- 56 ml mineralne vode
- 30ml St.Germain likera od zove
- 230ml proseka
- 1 limun ili limeta
- nekoliko listića sveže nane za dekoraciju
Ubacite listove dane u čašu soju ste odabrali za koktel. Sipajte liker od zove preko listova nane. Dodajte led, proseko, mineral vodu i kolutove limuna. Promešajte i uživajte!
Ana Končar
PR: Saint Germain