16.8 C
Belgrade
16.8 C
Zagreb
13.8 C
Sarajevo
13.06.2024.

Spremi se za sezonu kupaćih kostima: Pronašli smo atraktivne modele u Superdry kolekciji!

Sve sunčaniji dani uveliko nagoveštavaju dolazak najtoplijeg godišnjeg doba, dok nas temperatura vazduha prethodnih dana navodi na razmišljanje o uživanju kraj vode.  Ukoliko već pripremaš...

Uronite kolor blok svet švedske dizajnerke enterijera!

IZDVAJAMO

 

Koloristička i multidisciplinarna dizajnerka Tekla Evelina Severin, koja je karijeru i stil oblačenja izgradila na izuzetnoj osetljivosti na boje, na nedavnom sajmu enterijera u Stokholmu predstavila je svoju eklektičnu instalaciju po imenu „Dimensions of Colour”

 

 

Ovogodišnju temu sajma „Colour Vibes” švedska dizajnerka je majstorski interpretirala pretvorivši prazan prostor od 250 kvadratnih metara u vizuelno putovanje na kojem su posetioci, šetajući iz sobe u sobu, istraživali svet dizajna, arhitekture i boja koji oduzima dah.

 

 

Njen projekat uključivao je dizajn izložbe, kuriranje i stilizovanje prostorija koje podsećaju na set za fotografisanje ili na savršeno izveden enterijer jednog doma. Crpeći inspiraciju iz lavirinta, igre žmurki i Rubikove kocke, njena izložba sastoji se iz više prostora postavljenih u cik-cak formaciji koji omogućavaju promene u perspektivi iz svakog ugla.

 

 

Svaka prostorija ima crno-bele karirane podove sa slojevima bogatih, zasićenih boja zidova. Različiti komadi nameštaja koji se podudaraju ili su u kontrastu, svakoj sobi daju svrhu, bilo da je u pitanju dnevna soba, kuhinja, spavaća soba, dečiji prostor, atrijum ili dnevna soba. Uprkos upotrebi raznovrsne palete, nijedna od tih boja se ne oseća neprikladno budući da je svaka od njih u skladu sa bojom pored sebe, bilo u istoj sobi ili u susednom prostoru.

 

 

Bez obzira na ugao gledanja, pojavljuju se nove uokvirene vinjete, kao i palete boja koje se stalno menjaju dajući osećaj prostora koji na momente briše granice između realizma i nadrealizma.

 

 

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: Tekla Evelina Severin

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije