16.8 C
Belgrade
14 C
Zagreb
15 C
Sarajevo
26.04.2024.

IKEA VARMBLIXT kolekcija transformiše osećaj i atmosferu u vašem životnom prostoru!

IZDVAJAMO

 

Zajedno sa holandskom dizajnerkom Sabine Marcelis, IKEA je poželela da unese više topline u dom kroz novu VARMBLIXT kolekciju, a u srcu saradnje su četiri fascinantna dizajna lampi koja će postati deo stalne IKEA kolekcije rasvete.

 

 

VARMBLIXT kolekcija istražuje moć skulpturalnog dizajna i svetlosti kroz geometrijske lampe, unikatno posuđe za posluživanje, živopisne prostirke i još mnogo toga. Ova umetnička kolekcija sadrži ukupno 20 komada od kojih je svaki pažljivo dizajniran u odnosu na svetlost i način na koji se ona odbija od drugih objekata u prostoriji u različito doba dana, poigravajući se sa svetlošću i senkama. Umesto da jednostavno bude funkcionalno, osvetljenje može biti emocionalno jer može da transformiše izgled, osećaj i atmosferu naših prostora.

 

 

„Ideja je da inspirišemo ljude da razmotre nove forme i elemente koji poboljšavaju različite tipove unutrašnjih prostora, na nove, smele i umetničke načine.” – izjavila je holandska dizajnerka Sabine Marcelis.

 

 

Iz kolekcije su se već sada izdvojili LED viseća lampa, zakrivljena silueta cevi napravljena od mat belog stakla i kao i LED zidno ogledalo napravljeno od poluprovidnog staklenog panela i svetlosne trake za prigušeno osvetljenje.

 

 

Kompletnu VARMBLIXT kolekciju možete pogledati u galeriji ispod, dok je lansiranje ove umetničke kolekcije planirano u svim IKEA prodavnicama na proleće sa cenama u rasponu od 300 do 19.000 dinara.

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: IKEA

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije