12.5 C
Belgrade
9.4 C
Zagreb
4 C
Sarajevo
26.04.2024.

LEGO donosi svoj najambiciozniji set do sada koji će očarati ljubitelje putovanja i arhitekture!

IZDVAJAMO

 

Ukoliko još uvek nemate selfi ispred Ajfelove kule, uskoro ćete moći da ga napravite i to iz udobnosti svog doma, jer je LEGO predstavio impresivnu repliku ove pariske znamenitosti koja je toliko realistična da samo nedostaju reka Sena i turisti sa fotoaparatima! 

 

 

Sastavljen od 10.001 komada i visine 149 cm, najvinajnovija replika Ajfelove kule najveći je set do sada i poziva sve graditelje da se izbliza dive zamršenoj konstrukciji gvozdenog tornja!

 

 

Ovaj neverovatni set prikazuje intrigantne LEGO tehnike slaganja kockica, a budući da je podeljen u četiri primarna dela, graditelji imaju mogućnost da ga lako sastavljaju ili rasklapaju. Naravno, ovaj set nije zamišljen kao ležerna konstrukcija i predviđen je za LEGO entuzijaste starije od 18 godina. Poret verno predstavljenog tornja, set sadrži i esplanadu sa lampama, klupama, drvećem i žbunjem koji će upotpuniti parisku scenografiju.

 

 

„Želeli smo da pronađemo ultimativni LEGO izraz za inženjersko i arhitektonsko remek-delo, a to je Ajfelova kula,“ kaže LEGO dizajner Rok Zgalin Kobe u saopštenju za štampu. „Pratili smo strukturne principe originalnog tornja koliko je to LEGO sistem dozvoljavao. Tokom izgradnje otkrićete zanimljive, nove LEGO tehnike građenja koje oživljavaju arhitektonske karakteristike tornja u LEGO kockama“, dodaje Kobi.

 

 

Jednom kada završite set, moći ćete da zamislite onaj osećaj koji oduzima dah kada stojite na vrhu i gledate kroz bogatu istoriju grada Pariza. LEGO set Ajfelova kula biće pušten u prodaju 25. novembra, a fanovi će moći da ga kupe za 629,99 dolara.

 

 

 

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: LEGO

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije