8.8 C
Belgrade
5.4 C
Zagreb
2 C
Sarajevo
27.04.2024.

Ove lampe nostalgičnog dizajna inspirisane su spiralnim stugotinama drvenih bojica!

IZDVAJAMO

 

Japanska dizajnerka Nanako Kume pravi je primer koji pokazuje kako kreativci imaju sposobnost da umetnost i lepotu vide čak i u najobičnijim stvarima na koje u svakodnevnom životu često ne obraćamo pažnju.

 

 

Inspirisana karakterističnim spiralnim strugotinama koje su nastaju nakon oštrenja drvenih olovaka i bojica, Nanako Kume dizajnirala je neobične lampe korišćenjem specijalno napravljenog, džinovskog rezača za olovke.

 

 

Od malih nogu ova dizajnerka bila je fascinirana oblikom i krhkošću strugotina koje nastaju nakom oštrenja olovke, a umesto odbacivanja strugotine poželela je da od njih stvori nove proizvode zadržavajući njihovu lepotu! Abažuri Nanako Kume napravljeni su od masivnog drvenog bloka u obliku olovke koji je naoštren na rezaču velikih dimenzija koji je sama dizajnirala! Njene viseće lampa izgledale bi savršeno kako kod kuće, tako i školskoj učionici ili umetničkom studiju.

 

 

Abažuri ovih lampi dolaze u različitim dimenzijama, dok vrsta, boja i oblik drveta koje se oštre utiču na detalje, stvarajući jedinstven izgled u zavisnosti od vremena rezanja. Baš kao što i drvenu olovku možemo zarezati više puta, tako i od jednog komada drveta umetnica može napraviti više abažura za lampe.

 

 

Više o „Shapener” kolekciji lampi dizajnerke Nanako Kume možete saznati na njenoj Instagram stranici!

 

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: Nanako Kume Instagram

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije