13.5 C
Belgrade
13 C
Zagreb
8 C
Sarajevo
29.04.2024.

Zavirite u beskrajno instagramičan hotel u Amsterdamu!

IZDVAJAMO

 

Neprimetno spajajući stil kanalske kuće iz 17. veka sa modernim holandskim dizajnom, luksuzni Pulitzer hotel u Amsterdamu predstavlja esenciju šarmantnog evropskog grada koji morate posetiti ove jeseni! 

 

 

Ovaj hotel sastavljen je od 25 restauriranih kuća iz 17. veka između dva glavna kanala, a posebno će oduševiti ljubitelje klasične holandske arhitekture zahvaljujući nizu prolaza, stepeništa, iznenadnih otvorenih prostora, sa originalnim netaknutim karakteristikama, ali sa svežom, savremenom atmosferom.

 

 

Počevši od otmenog, ali eklektičnog predvorja sa gredama na plafonima, cvetnim aranžmanima, somotskim presvlakama i raskošnim slikama na zidovima, preko koktel bara u art deco stilu sa kaminom i bogatom bibliotekom, enterijer Pulitzer hotela inspirisan je holandskim aristokratama koji su svojevremeno ove sanjive kuće na kanalu nazivali svojim domom.

 

 

Hotel se može pohvaliti sa 225 sobe koje dolaze u različitim oblicima i veličinama, ali od kojih skoro svaka ima visoke prozore sa pogledom na poznati kanal Prinsengracht. Sobe kombinuju nenametljivu eleganciju istorijske kuće na kanalu sa modernim sivim zidovima, uz pomoć draperija, tekstila i taftanog nameštaja, dok su kreveti iznenađujuće udobni, sudeći po mnogobrojnim komentarima gostiju. Moderna umetnost iz hotelske kolekcije takođe pronalazi svoj put u sobama, a šeme boja su prigušene pastelne i zlatno bež sa žutim i ljubičastim notama.

 

 

Dvorište i bašta skriveni u centralnom delu hotela predstavljaju mesto gde se gosti, nakon dugog razgledanja grada, mogu opustiti u intimnoj atmosferi uz koktel ili večeru okruženi sezonskim biljkama i prelepim skulpturama.

Više o luksuznom Pulitzer hotelu u Amsterdamu saznajte na zvaničnom sajtu hotela!

 

 

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: Pulitzer Hotel

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije