19.6 C
Belgrade
15.9 C
Zagreb
17.7 C
Sarajevo
08.05.2024.

Volkswagen ID. Buzz – nova generacija legendarnog kamper kombija!

IZDVAJAMO

 

Nemački proizvođač automobila Volkswagen pokrenuo je proizvodnju savremene verzije svog legendarnog T1 transportera iz hipi ere i time ga na velika vrata uveo u doba električnih vozila.

 

 

ID. Buzz kombi može se pohvaliti izgledom sličnim T1 kamperu koji je prvi put predstavljen 1950-ih godina i često asociran sa hipi pokretom. Baš kao i njegov prethodnik, ID. Buzz ima ravan prednji deo u obliku slova V ukrašen sa velikim VW logoom, dok opciona dvobojna farba dodatno naglašava sličnost između ova dva kombija.

 

 

Sa ID. Buzz kombijem dizajneri su želeli da prenesu gene i elemente dizajna kultnog T1 kampera u digitalno doba. Sa baterijom od 77 kWh i električnim motorom od 150 kW postavljenim pozadi, ID. Buzz ima opciju brzog punjenja jednosmernom strujom, a nivo njegove baterije raste sa pet na 80 odsto za oko 30 minuta.

 

 

Unutrašnjost je zamišljena kao otvoreni prostor nalik salonu u kojem sedi pet osoba, što ga čini višenamenskim vozilom ili minivanom, dok će u budućnosti uslediti konfiguracije sa šest i sedam sedišta. Volkswagen podstiče da se prostor posmatra kao “digitalna dnevna soba” ili “mobilna kućna kancelarija”, sa funkcijama kao što su opcioni sklopivi stolovi na naslonima prednjih sedišta za laptopove ili tablete i do osam USB portova.

 

 

Za enterijer vozila nije korišćena koža, već su sedišta izrađena isključivo od materijala neživotinjskog porekla, od kojih su neki napravljeni od recikliranog sadržaja. Kontrole uključuju multifunkcionalni volan, ekran osetljiv na dodir i prirodnu glasovnu kontrolu, a postoji i mogućnost uključivanja prilagodljivog unutrašnjeg ambijentalnog osvetljenja u 30 boja. VW ID. Buzz takođe ima Travel Assist with swarm data funkciju koja olakšava delimično automatizovanu vožnju, kao i asistiranu promenu trake na autoputu.

 

 

Dizjan vozila osmišljen je sa logičnim i intuitivnim konceptom enterijera i promenljivom upotrebom prostora, sa ciljem da dom kupaca unesu u unutrašnjost vozila u svakom aspektu –  od materijala do digitalne opreme na koju su navikli kod kuće.

 

 

Volkswagen ID. Buzz sada je dostupan za naručivanje u Evropi, po osnovnoj ceni od oko 65.000 evra.

 

 

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: Volkswagen

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije