1.8 C
Belgrade
7.3 C
Zagreb
5.5 C
Sarajevo
19.03.2024.

Bohinc Studio slavi ženstvenost i obline novom kolekcijom nameštaja!

IZDVAJAMO

 

Na ovogodišnjoj milanskoj Nedelji dizajna, slovenačka dizajnerka sa sedištem u Londonu, Lara Bohinc, predstavila je kolekciju zaobljenog nameštaja koji slavi žensku figuru.

 

 

Pod imenom Peaches, ova ručno rađena kolekcija nameštaja uključuje tri komada u vidu fotelja koje podsećaju na sve prelepe oblike ženskog tela, bez pravih linija ili oštrih uglova na vidiku.

 

 

„Ženska forma je oduvek bila izvor inspiracije u umetnosti, fotografiji i dizajnu, ali često sa nerealnim pogledom ili kao odgovor na percepciju društva o tome kako žensko telo „treba“ da izgleda. Želela sam da kolekcija Peaches bude jasna i neskrivena proslava ženstvenosti i ženskog oblika, koja slavi svaki zaobljeni, sladak i mesnat detalj“, izjavila je Lara Bohinc, nekad dizajnerka nakita, a sada dizajnerka raskošnog nameštaja.

 

 

Sa svojim glatkim oblinama, mekim površinama i sveukupnim oblikom, Peaches kolekcija služi ne samo da bi proslavila ženski oblik, već i kao udoban komad nameštaja u koji se može udobno smestiti i ušuškati. Fotelje Big Girl, Derriere i Peachy tabure ručno su rađene  od drveta čije su zakrivljene forme potom prekrivene slojem pene i vunenim presvlakama što sedištima dodaje mekoću i teksturu.

 

 

Sva tri komada nameštaja iz Peaches kolekcije sada su dostupna za naručivanje putem Bohinc Studio sajta, i to u nijansama smele crvene i prljavo roze – bojama koje često povezujemo za ženstvenošću.

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Bohinc Studio

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije