16.7 C
Belgrade
13.7 C
Zagreb
11.6 C
Sarajevo
30.04.2024.

Ovaj pametni sat ne pokazuje vreme, već vas inspiriše da živite u trenutku!

IZDVAJAMO

 

Na ovogodišnjem sajmu potrošačke elektronike CES 2023 predstavljen je pametni sat po imenu Nowatch koji obećava da će poboljšati vaše zdravlje i smanjiti stres, bez ometanja. Međutim, ono što ovaj uređaj čini drugačijim od ostalih pametnih satova je činjenica da uopšte ne pokazuje vreme! 

 

 

Spajajući najsavremenije tehnologije i znanje o blagostanju, Nowatch dovodi vas u idealno stanje kako biste živeli smislenijim životom u svakom trenutku. U pitanju je pametni uređaj za praćenje zdravlja koji daje prednost mentalnom i fizičkom blagostanju iznad svega ostalog.

 

 

Nastao kao uređaj koji će prekinuti ciklus preterane stimulacije i anksioznosti koje obično izazivaju pametni uređaji na koje smo navikli, Nowatch omogućava korisnicima da izvuku maksimum iz svakog trenutka.

 

 

Nowatch ne može da prikaže vreme ili isporuči digitalna obaveštenja, budući da je tradicionalni brojčanik zamenjen sa okruglim diskom od dragog kamenja ispod koje se krije najsofisticiranija svetska biotehnologija koja tiho prati vaše mentalno i fizičko zdravlje i nudi povratne informacije u realnom vremenu o tome kako da uspostavite mir i ravnotežu.

 

 

Ovaj neobični sat meri vaš stres, temperaturu, otkucaje srca, kretanje, san i još mnogo toga koristeći nežne vibracije za isporuku ključnih informacija. Pametna, suptilna vibracija istovremeno vas poziva da oslobodite svoj um od ometanja i fokusirate se na sadašnji trenutak.

 

 

Nowatch je opremljen Philips Biosensing tehnologijom, koja koristi senzore elektrodermalne aktivnosti (EDA) za merenje unutrašnjih aktivnosti. Uređaj kombinuje ove informacije sa očitavanjem pulsa korisnika, fizičkim pokretima i obrascima spavanja kako bi pomogao u stvaranju kompletne slike mentalnog i fizičkog stanja.

 

 

Nosivi uređaj podržava prateća iOS i Android aplikacija koja prikazuje detaljne informacije o fiziologiji korisnika i daje personalizovane preporuke za poboljšanje dobrobiti. Aplikacija kreira dinamičku grafiku za vizuelizaciju trenutnog stanja korisnika i takođe nudi vođene vežbe disanja. Prelepe intuitivne vizuelizacije čine upotrebu aplikacije uživanjem, podstičući razmišljanje o sebi i učenje kako da se ponovo povežete sa svojim telom. Korisnici takođe mogu da odrede specifične trenutke stresa u toku dana tako što će pritisnuti krunicu sata i tako kreirati vremensku oznaku u aplikaciji koju mogu kasnije da pregledaju i dodaju beleške.

 

 

Budući da su ljudi pod većim stresom nego ikad, potrebna su im jednostavna, ali moćna rešenja koja im pomažu da budu svesni svojih emocija i zdravlja, a Nowatch je jednostavan za korišćenje, tako da ne postaje još jedna smetnja ili prepreka, već sredstvo koje pomaže ljudima da vežbaju prisutnost i postignu blagostanje.

 

 

Sa početnom cenom od 363 evra, uključujući doživotno članstvo ako naručite sada, Nowatch uređaj se može konfigurisati sa izborom od tri različite boje, izborom diskova od čak jedanaest dragih kamenja i sedamnaest različitih kaiševa.

 

 

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: Nowatch

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije