13 C
Belgrade
9.4 C
Zagreb
15 C
Sarajevo
25.04.2024.

Stil je autentičnost, stil je prihvatanje onog što jesmo: otkrivamo vam novu kolekciju modne dizajnerke Simone Manojlovich

IZDVAJAMO

 

„Idealizovano spoljašnje savršenstvo i ego nas ne zanima. Oblačimo ljude koji su jedinstveni po autentičnosti, bez obzira na godine, lepotu ili pol. Prihvatanje onoga što jesmo donosi nam duševni mir, kao što nošenje odeće u kojoj se osećamo ugodno pozitivno utiče na naše mentalno stanje.” – ovim rečima modna dizajnerka iz Zagreba Simone Manojlovich opisuje svoju najnoviju kolekciju Fem_men_inity SS23.

 

 

Dizajn zagrebačke modne kreatorke sa londonskom adresom zasnovan je na nešto drugačijem pristupu modi kao u igri čija se lepota ogleda u tome što pravila – ne postoje. Sa punom pažnjom ka očuvanju autentičnosti i istančanim sluhom za nekonvencionalno, Simone stvara modu za žene koje karakteriše izraženi osećaj za lični stil i nehajnost prema prolaznim trendovima, ali i za muškarce koji su samosvesni, slobodni i neuhvatljivi.

 

 

Koncept njenog rada je jedinstven i neobičan, a avangarda je njena večna inspiracija. Ova talentovana zagrebačka dizajnerka čiji se rad na regionalnoj modnoj sceni od početka prepoznaje po pametnom minimalizmu i moćnoj heroine chic estetici, duboko veruje da stil nije samo način oblačenja već, pre svega, način razmišljanja, ponašanja i stava, dok su dekonstrukcija i androginost statusni potpisi njenog dizajna.

 

 

„Biti društveno osvešćen, važnije je nego ikada pre, a u 21. veku poražavajuće je nametanje ideje kako treba izgledati ako si žena ili muškarac. Ova kolekcija je unisex, podele ne postoje i uvek se pridržavamo naše stroge estetike. Naše muze imaju snažnu ličnost i neutralan pol”, reči su dizajnerke koja poslednjih nekoliko godina stvara u Londonu, pronalazeći neprestano inspiraciju u svakodnevnom životu ove metropole.

 

 

„U Londonu postoji toliko različitih stilova nastalih kao spoj hiljadu kultura. Granice ne postoje, ljudi nose upravo ono što oni zaista žele, a ne što im se nameće i veoma mi se dopada sloboda koja dopušta bilo kakvu stilsku ekspresiju, bez osuda. Koliko god ekperimentisali, nikad se nećete imati osećaj da u vas neko „bleji”. Volim i tu londonsku neopterećenost i ležernost, kao i to što ovde gotovo nikad nećete videti da je neko previše doteran.”

 

 

Fem_Men_inity SS23 kolekcija opisuje naš identitet i izražavanje bez društvenih ograničenja, dok su siluete odevnih predmeta pažljivo kreirane da odgovaraju svim polovima i tipovima tela. Muški krojevi dominiraju kolekcijom, a svaki komad u novoj kolekciji može se kombinovati pojedinačno. Odeća nije tesno krojena, već fluidno pada oko tela, čineći da se u njoj osećate slobodno i prijatno.

 

 

Nova kolekcija Simone Manojlovich namenjena je svima, budući da besprekorno spaja eksces i strogost, snažni feminizam sa robusnom muževnošću. Baza svih perfektno skrojenih komada je minimalistički i bezvremenski power boy kroj, dok snažne kose crte plave i crne sa kariranim dezenom stvaraju jedinstven lični stil koji ne poznaje granice i ruši predrasude. Prokrstarite kolekcijom i pronađite se u priči modne umetnice koja, korak po korak, osvaja svoje mesto u jednoj od najvećih modnih prestonica sveta.

 

 

Piše: Miona Blagojević / Simone Manojlovich

Foto: Stefan Eftimovski

Modeli: Jovana Golubović i Milan Savić

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije