26.5 C
Belgrade
26.1 C
Zagreb
25.5 C
Sarajevo
19.05.2024.

H&M se vratio na Met Galu! Otkrivamo vam ko je nosio kreacije poznatog highstreet brenda!

IZDVAJAMO

H&M se sinoć pridružio najvećoj modnoj noći – Met Gali 2024. Awkwafina, Adwoa Aboah, Paloma Elsesser, Quannah Chasinghorse, Hari Nef i Stefon Diggs prošetali su crvenim tepihom noseći jedinstvene H&M kreacije.

Stefon Diggs

Tim dizajnera iz H&M-a, koji stoji iza ekskluzivnih kolekcija kao što je H&M Studio, kreirao je prilagođene kreacije inspirisane ovogodišnjom temom  Instituta za kostime “Sleeping Beauties: Reawakening Fashion” i dress code-om “The Garden of Time”. Tema izložbe inspirisala je brend da provede vreme sa arhivama H&M-a koje postoje još od 1947. godine kada je brend osnovan. Oslanjajući se na optimizam i ultra ženstvenost mode kasnih četrdesetih godina prošlog veka, arhivski modeli doveli su do modernih verzija sa dramatičnim izgledom u romantičnim tonovima inspirisanim ovogodišnjom temom.

Quannah Chasing Horse

“Met Gala je kulturni fenomen i trenutak za H&M da pokaže šta može u smislu prilagođene mode. Tema ove godine nam je omogućila da kreiramo moderne, jedinstvene dizajne inspirisane bogatom baštinom našeg brenda, koje su naši gosti impresivno izneli”, rekla je Ann-Sofie Johansson, glavna dizajnerka ženske odeće i kreativna savetnica u H&M-u.

 

Paloma Elsesser

Dva kostima iz H&M arhive – haljina od recikliranog poliestera sa resama i svetlo-roze haljina napravljena od organske svile, viskoze i recikliranog poliestera, biće prikazane na izložbi. Ovi arhivski modeli iz H&M-ove Conscious Exclusive kolekcije iz 2017. godine služe kao primer emocionalne veze koju moda može imati sa prirodnom.

Hari Nef

Izložba “Sleeping Beauties: Reawakening Fashion” biće dostupna javnosti od 10. maja do 2. septembra u Muzeju umetnosti Metropoliten u Njujorku.

Awkwafina

Foto: H&M

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije