19.06.2024.

Stilizovani u svako doba letnjeg dana: 3 Replay outfit predloga za nju i njega

Da li se i vama čini da je leto prebrzo stiglo, ne sačekavši vas da otputujete na odmor koji toliko dugo i nestrpljivo priželjkujete?...

5 knjiga koje bi trebalo da ponesete na godišnji odmor!

IZDVAJAMO

Leto, more i plaža su sinonimi za opuštanje, uživanje, letnje romanse i bezbrižnost, stoga su i knjige sa ove liste upravo takve. Knjige su različitih žanrova, a ono što ih povezuje je motiv ljubavi koji se provlači kroz svaku od ovih priča. Ovo su romani koji se ne ispuštaju iz ruku, a koji su tu da vas oraspolože, oplemene i podstaknu na razmišljanje.

1. “Ahilova pesma” – Madlin Miler

Letnje štivo za ljubitelje grčke mitologije i modernijeg i drugačijeg pogleda na Trojanski rat. Pored bolne ljubavne priče između Ahila i Patrokla, pejzaži iz romana odvešće vas pravo u Grčku u doba Troje.

2. “Utočište” – Nikolas Sparks

Ljubavna priča koja u sebi sadrži dosta teže teme poput zlostavljanja u vezi, ali nam otkriva i način kako se treba izboriti sa svojim demonima i da se uvek može pronaći rešenje. Radnja je smeštena u mali gradić na obali mora.

3. “Lažljivci” – Emili Lokhart

Porodica Sinkler poseduje privatno ostrvo na kom svake godine provode celo leto. Svake godine u trajanju od 4 meseca lažljivci su opet na okupu. Radnja romana prati četiri prijatelja koji su poznati kao lažljivci, međutim, jedna tajna i nesrećni događaj izmeniće sve. U ovoj porodici niko nije kriminalac, niko nije zavisnik, niko nije propalitet ili ipak jeste?

 

4. “Mržnja puna ljubavi” – Sali Torn

Lusi Haton je pomoćnik jednog od direktora izdavačke kuće. Njen kolega za stolom preko puta je pomoćnik drugog direktora iste izdavačke kuće. Oni se ne podnose. Njihov odnos dolazi do vrhunca u momentu kada se oboje prijave za isto rukovodeće mesto, a zatim iz te mržnje proizilazi ljubav. Ipak znate kako kažu, tanka je linija između ljubavi i mržnje.

5. “Gordost i predrasuda” – Džejn Ostin

Ovo je roman verno oslikava društvo u 19. veku kada je i nastao, a, iako spada u bezvremenske klasike, velike su šanse da će se naći na svačijoj listi za čitanje, a zatim i polici za knjige. Uočljiv je manir koji je prisutan u svim situacijama kao i očekivana uloga žene u tom vremenu. Pitanja koja su tada postavljena mogu se preneti i na današnjicu. Da li se i sada žena ceni samo ako je udata? Koliko njih ostaje u braku sa osobom koju ne voli zarad nade da će na kraju ipak biti srećne?

Autor: Jovana Srdić

Foto: Laguna // Vulkan

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije