24 C
Belgrade
26 C
Zagreb
25.5 C
Sarajevo
29.04.2024.

Fifth Avenue Hotel: enterijersko ljubavno pismo Njujorku

IZDVAJAMO

Otputovati u Njujork u jesen bez sumnje obećava putovanje iz snova, a odabir pravog hotela tu je da na poseban način upotpuni i zaokruži doživljaj veličanstvene Velike Jabuke. U susret novoj jesenjoj sezoni, najveća svetska metropola dobija hotel čiji je kreativni enterijerski koncept utemeljen u estetici razigranih i slobodnih 70-ih godina 20.veka. 

Smešten u najtoplijem delu njujorškog jezgra, na uglu 28. ulice i Pete avenije, Fifth Avenue Hotel mogao bi se opisati kao njujorški san na javi. Fantastična lokacija hotela gostima pruža mogućnost da neke od najvećih njujorških znamenitosti obiđu bez korišćenja metroa, budući da se nalazi na idealnoj pešačkoj udaljenosti od Madison Square Parka, Empire State Buildinga i čuvene Chrystler zgrade, kao i mnogobrojnih kultnih muzeja i galerija kao što su Gagosian, Lisson i Fotografiska.

Gostima Fifth Avenue hotela na raspolaganju su čak 153 sobe raspoređene u dva segmenta koji čine obnovljena građevina iz 19. veka i novi stakleni toranj sa čak 24 sprata, a za čiju je restauraciju bilo potrebno više od sedam godina.

Imenom renomiranog dizajnera Martina Brudnizkog potpisan je enterijer ove turističke destinacije, a u njegovom autentičnom kreativnom pečatu očitava se inspiracija čuvenog Gilded Age-a. Eklektični enterijeri unutrašnjih prostorija ujedinjeni su u elementima kao što su raskošan nameštaj i detalji poput kristalnih lustera kaleidoskopskih boja, animal print tepiha i kitnjastih orijentalnih resa na zavesama, a još jedan zajednički imenitelj svake smeštajne jedinice oličen je u vinbtage zidovima i gipsanim svodovima koji vešto koketiraju sa neodoljivo šarmantnim kičom.

Ukoliko poželite da vaš njujorški boravak obeleži i nestvaran  pogled na Petu aveniju, ne zaboravite da se raspitate za sobe na 6. spratu hotela, a ukoliko putujete sa porodicom. apartman Topiary terasom čini se kao idealan izbor.

Pored komfora i vrhunske usluge, Fifth Avenue hotel pokloniće vam i priliku za veličanstvene foto kadrove budući da se u samom prizemlju hotela nalazi restoran Wine Vault sa plafonom čija visina dostiže neverovatnih 42 metara, a tu je i restaurirana plesna dvorana koja se prostire na gotovo 300 kvadratnih metara.

Fifth Avenue Hotel će svoja vrata svečano otvoriti 16. oktobra, a otvoreni booking već sada vam se pruža prilika da izmaštate i realizujete svoju nezaboravnu njujoršku avanturu!

Foto: Fifth Avenue Hotel

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije