19.3 C
Belgrade
18.4 C
Zagreb
15.5 C
Sarajevo
28.04.2024.

Vaša koža zaslužuje zaštitu od sunca kakva joj je potrebna!

IZDVAJAMO

Zahvaljujući kampanjama o važnosti zaštite od sunca, izraz SPF danas je postao opštepoznata oznaka za odgovorno ponašanje na suncu. Preparati sa visokim SPF zato su neizostavni deo našeg spiska za kupovinu posebno kada se spremamo za letovanje. 

Ali, mnogi od nas i dalje nisu sigurni kako da izaberu adekvatne preparate za zaštitu od sunca. U tom smislu mogu vam pomoći sledeći kriterijumi. Preparat za zaštitu od sunca trebalo bi da:

  • Obezbeđuje superiornu zaštitu od sunca 
  • Odgovara tipu ili potrebama vaše kože 
  • Bude jednostavan za upotrebu i uklapa se u vaš stil života 

Zašto kažemo superiorna zaštita od sunca, a ne samo zaštita od sunca? Zato što su novija naučna saznanja pokazala da negativne posledice na našu kožu osim UVB i UVA zraka, ima i vidljiva svetlost visoke energije, poznata pod skraćenicom HEVIS (High Energy Visible Light). Ova svetlost, koja se naziva i plava, utiče na brže starenje kože i pojavu fleka, tako što utiče na nastanak slobodnih radikala koji izazivaju oksidativni stres. Posledica ovog dejstva je razgradnja kolagena i elastina koji koži daju punoću i mladalački izgled.

Vašoj koži je zato, u periodima intezivnog izlaganja suncu potrebna visoka UV zaštita koja kombinuje UVA/UVB filtere širokog spektra sa likokalkonom A, koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju kako UV zraci tako i HEVIS. 

U formulaciji Eucerin® preparata za zaštitu od sunca ova kombinacija obogaćena je i gliciretinskom kiselinom, koja štiti i obnavlja DNK ćelija kože, zbog toga se kaže da preparati iz ove linije nude superiornu zaštitu od sunca.

Kada je u pitanju drugi kriterijum izbora preparata za zaštitu od sunca – prilagođenost tipu ili potrebama vaše kože – preparate za zaštitu kože tela od sunca trebalo bi pažljivo birati ako imate akne, koje se često pojavljuju na leđima ili grudima, kožu sklonu alergijama ili osetljivu kožu.

 U prvom slučaju vaš izbor trebalo bi da bude Eucerin® Oil Control Dry Touch sprej za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+ preparat koji je, zahvaljujući specijalno odabranim sastojcima, klinički dokazano pogodan za masnu i kožu sklonu aknama. Ovaj preparat odgovara i svima koji ne vole kada preparati ostavljaju masan trag, jer se trenutno upija, a samo par trenutaka nakon nanošenja koža je suva na dodir.

Ako je vaša koža sklona alergijama na sunce, potrebno je da je ojačate, to jest popunite reserve anitoksidanasa u ćelijama kože, zato izaberite Eucerin® Gel-krem za zaštitu od sunca i od alergija SPF 50+. Važan sastojak ovog preparata je moćni antioksidant biljnog porekla AGR (alfa-glukozil- rutin), a dodatno, pouzdanu zaštitu od opekotina izazvanih sunčevim zracima pruža tinosorb S. U svakodnevnu upotrebu uključite i Eucerin® Krem-gel posle sunčanja koji je posebno formulisan da regeneriše kožu koja je pod stresom usled izlaganja suncu i kožu koja je sklona alergijama. Ovaj krem-gel prijaće i svim ostalim tipovima kože nakon sunčanja jer će je umiriti, rashladiti i hidrirati. 

Ako je vaša koža osetljiva, odgovaraće vam bilo koji preparat iz široke lepeze Eucerin® preparata za zaštitu tela od sunca jer su svi klinički dokazano prilagođeni potrebama osetljive kože. 

Koji ćete izabrati možete odlučiti na osnovu trećeg kriterijuma – jednostavnosti upotrebe i prilagođenosti vašem životnom stilu. U tom pogledu mnogima od vas sigurno će biti važno da preparat za zaštitu od sunca ne ostavlja masne tragove na koži i odeći, to jest ne doprinosi lepljenju peska i ne ostavlja fleke. 

 A tu smo ponovo došli do pitanja napredne tehnologije – inovativna Dry-Touch formulacija koja kombinuje pažljivo odabrane matirajuće pigmente i sebum regulatornu tehnologiju, omogućava da Eucerin® Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 i SPF 50+, pruža visoko efikasnu zaštitu od negativnih efekata sunčevog zračenja, ali bez lepljivog traga na koži. Samo par trenutaka nakon nanošenja koža je baršunasta i meka ma dodir. To znači da odmah možete da se obučete i nastavite sa svojim dnevnim obavezama ili uživate na plaži! 

I za kraj ako se pitate i koji SPF odabrati – sa SPF 50+ nikako nećete pogrešiti, jer previše potamnela koža više nije u trendu, ali zdravlje jeste! 

INFO PLUS: Do kraja avgusta, u Eucerin® partner apotekama Eucerin® preparate za zaštitu od sunca možete nabaviti po ceni sniženoj za 30%. Ova ponuda se ne odnosi na specijalna pakovanja i preparate čija je cena već snižena ili su deo druge specijalne ponude.

Foto & PR: Eucerin®

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije