24.4 C
Belgrade
24.5 C
Zagreb
25 C
Sarajevo
28.04.2024.

Ovog leta duplirajte uživanje totalnog odmora!

IZDVAJAMO

Prva asocijacija na potpuni odmor, dok ga iščekujemo i dok ga doživljavamo, odmak je od svakodnevice, a ljubitelji knjiga, kada je to u pitanju, imaju dve prednosti – oni mogu putovati u druge svetove i bez pakovanja kofera, zavaljeni u ležaljku na terasi ili bašti, ili duplirati uživanje odmora putujući kroz vreme i prostor uz redove majstora trilera, ljubavnih romana i istorijske fikcije.

Ovog leta njihov izbor sigurno će biti najnovija izdanja Vulkan izdavaštva, jer na policama knjižara Vulkan širom Srbije i na sajtu vulkani.rs mogu pronaći niz svetskih bestselera i knjiga koje su „must have“ štivom proglasili kako čitaoci i kritičari, tako i bestseler autoriteti poput Stivena Kinga.

Među njima je veličanstveno napisan roman Kćerka renesanse, debi kanadske književnice Lise Rošon. Ovaj roman je hronika vremena u kome je Firenca doživela procvat, ali i povest o ljudskosti i borbi jedne devojke da pronađe jedinog preostalog člana porodice. U renesansnoj Firenci Lisa Rošon okuplja čitavu galeriju genijalaca – od Mikelanđela preko Leonarda da Vinčija do Makijavelija – i oživljava ih uz pregršt živopisnih detalja i mudrosti.

Ništa manje uzbudljivu priču ne nudi ni knjiga Poslednja ruža Šangaja kineske književnice Vejne Daj Randel. Između luksuza bleštavih džez klubova i siromašnih ulica grada pod opsadom Japanaca, višestuko nagrađivana spisateljica oživljava priču o ratnim vremenima, ali i besmrtnosti nade. Daj Randel snažno pripoveda o malo poznatoj istoriji Jevreja koji su se od Hitlerovog pogroma sklonili u Šangaj. Roman Poslednja ruža Šangaja nominovan je za nagradu Goodreads Choice za najbolju istorijsku fikciju.

Fascinantnu, neobičnu i jedinstvenu priču o ljubavi ovog leta donosi najiščekivanija knjiga godine po izboru sajta Goodreads Dobili ste Sema, čiji je autor Dastin Tao. TikTok senzacija, bestseler broj 1 Njujork tajmsa, debi roman američkog pisca vijetnamskog porekla, jedan je od onih ljubavnih romana koji zadiru u samu srž života, uzdižući ljubav iznad svih neminovnosti svakodnevice i stavljajući je na pijedestal jedine suštinski važne stvari u našem životu. U pitanju je roman prepun emocija, povest o ljubavi i gubitku, vredna svake suze koju ćete proliti.

Za maksimalno uzbudljivo leto pobrinuće se još jedna TikTok senzacija, roman Deveta kuća nagrađivane autorke Njujork tajmsa Li Bardugo. Napeti i fascinantni triler koji će vam neprekidno držati pažnju kroz lik studentkinje Galaksije Aleks Stern vodi vas od mračnih kvartova Los Anđelesa i sveta dilera do tajnih društava na elitnom univerizetu Jejl, koji već generacijama stvara moćnike koji upravljaju svetom. „Deveta kuća je najbolji fantazi roman koji sam pročitao poslednjih godina, jer govori o stvarnim ljudima. Njen maštoviti domet je briljantan, a ovu priču punu iznenađenja i obrta nemoguće je ispustiti iz ruku“, rekao je Stiven King o romanu Deveta kuća. Teško je zamisliti bolju preporuku od one koju je izgovorio ovaj neprevaziđeni majstor misterije, horora i teskobe.

PR: Vulkan

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije