19.3 C
Belgrade
16.5 C
Zagreb
15.5 C
Sarajevo
26.04.2024.

Crvene čileanske tostade su savršen doručak za prave hedoniste!

IZDVAJAMO

Hrskavo, okrepljujuće i pikanto – u susret dugom prazničnom vikendu, delimo sa vama recept za neodoljive čileanske crvene tostade, a kada ih probate, sigurni smo da će potraga za jakim gurmanskim doručkom koji ujedinjuje najrazličitije ukuse konačno biti završena! Za pripremu ovog egzotičnog jutarnjeg obroka za 2 osobe biće vam potrebno:

  • 4 kukuruzne tortilje 
  • 1/4 šolje ulja
  • 300 g namaza od pasulja
  • 1 šolja barbecue sosa po izboru
  • 1/2 šolje cheddar sira
  • 4 jaja
  • crveni luk, svež peršun i avokado za serviranje

Zagrejte ulje na srednjoj vatri. Kada se ulje zagreje, pržite tortilje minut-dva sa svake strane dok ne postanu zlatne i hrskave. Prebacite ih na tanjir obložen papirnim ubrusom kako bi upile višak ulja, a nakon toga ih pospite solju.

U čist zagrejan tiganj stavite trećinu barbeque sosa, a preko sosa razbijte jaja direktno u sredinu tiganja. Pržite dok se belance potpuno ne stegne, 4-5 minuta, a ovaj postupak ponovite još dva puta sa preostalim jajima. Poslednjih nekoliko minuta pospite malo čedar sira oko ivica jaja da biste dobili hrskavu, sirastu ivicu na jajetu. Kada su jaja gotova, započnite serviranje: na hrskavu toplu  tortilju namažite prženi crni pasulj, dodajte prženo jaje, pospite solju, a na vrh dodajte peršun, luk i/ili komad avokada. Prijatno!

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije