8.8 C
Belgrade
5.4 C
Zagreb
2 C
Sarajevo
27.04.2024.

Ovaj hleb sa bri sirom i brusnicama je toliko dobar da nećete želeti da ga delite sa drugima!

IZDVAJAMO

 

Ukoliko ste već počeli da razmišljate o originalnom predjelu koje biste poslužili tokom predstojećih praznika, imamo mali savet za vas – ponekad su najjednostavnije stvari najbolje! A današnji recept za rasparčani hleb sa bri sirom i brusnicama je najzabavnije predjelo koje će vaša porodica i prijatelji obožavati tokom čitave sezone slavlja!

 

 

Bri je jedan od onih sireva koji se na našoj trpezi pojavljuje samo nekoliko puta godišnje jer ga smatramo sirom za posebne prilike, a još kada ga uparimo sa kandiranim brusnicama, vrućim hlebom i puterom dobijamo potpuno jednostavno ali neodoljivo predjelo koje je ćete sa lakoćom pripremiti, posebno kada imate veliki broj gostiju!

 

 

Poznatiji kao pull apart hleb, ovaj hrskavi hleb punjen je topljenim kremastim bri sirom i slatkim brusnicama koje čine savršenu kombinaciju ukusa tekstura, a kada vam tokom praznične sezone ponestane inspiracije za posluženje, jednostavne sastojke za ovaj recept treba uvek imati pri ruci!

 

 

SASTOJCI:

  • 1 okrugli hleb od kiselog testa
  • 4 kašike putera
  • 80 g sirovih pekan ili običnih oraha (iseckanih)
  • 3 kašike smeđeg šećera
  • 1 kotur bri sira isečenog na kockice
  • 130 g sušenih brusnica

 

 

PRIPREMA: 

  1. Zagrejte rernu na 180°C
  2. Isecite hleb horizontalno i vertikalno da napravite kocke od 2,5 cm pazeći da ne isečete hleb do kraja.
  3. U maloj činiji pomešajte 2 kašike putera, pekan orahe i smeđi šećer. Rukama umešajte puter u orahe da biste napravili mrvice. Dodajte preostale 2 kašike putera i rasporedite ih džepiće hleba.
  4. Postavite hleb na pleh za pečenje i ubacite komadiće bri sira u hleb, popunjavajući sve prostore između rezova.
  5. Dodajte brusnice i orahe.
  6. Ubacite hleb u rernu i pecite 15-20 minuta ili dok se bri ne istopi.
  7. Poslužite toplo i uživajte!

 

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije