13.6 C
Belgrade
11.4 C
Zagreb
7 C
Sarajevo
28.04.2024.

PANTONE boja za 2023. godinu je hrabra, neustrašiva i vibrantna!

IZDVAJAMO

 

Na spektru je između plave i crvene. Postoji već 150 godina, ali je i te kako okrenuta ka budućnosti. Iskonska i digitalna. Hrabra i neustrašiva. Predstavljamo vam Viva Magentu – Pantone boju za 2023. godinu! 

 

 

Punog naziva, PANTONE 18-1750 Viva Magenta predstavlja nijansu ukorenjenu u prirodi koja potiče iz porodice crvenih, koja demonstrira novi signal snage, dok njena bujnost podstiče optimizam i radost.

 

 

Moćna i osnažujuća, ova animirana nijansa crvene podstiče eksperimentisanje i samoizražavanje bez ograničenja; naelektrisana nijansa bez granica koja je očigledno „tamo negde“ i predstavlja smelu izjavu. Odvažna i sveobuhvatna, PANTONE 18-1750 Viva Magenta dočekuje svakoga sa istim buntovničkim duhom.

 

 

Kao nijansirani grimizno crveni ton, Viva Magenta odiše dinamikom simbolizuje optimizam, moć i eksperimentisanje, i nada se da će ohrabriti kreativce sa istim buntovničkim duhom da se izraze neustrašivo i bez ograničenja, kako bi stvorili pozitivniju budućnost.

 

 

Viva Magenta je takođe hibridna boja koja se udobno uklapa u fizičko i virtuelno, evokativna na naš višedimenzionalni svet, što je čini transformativnim tonom crvene.  Oslanjajući se na eksperimentalni duh Viva Magenta nijanse, Pantone istražuje dinamiku između veštačke inteligencije i ljudske kreativnosti za stvaranje „Magentaverse“.

 

 

„PANTONE 18-1750 Viva Magenta potiče iz porodice crvenih, a inspirisana je crvenom košenil, jednom od najdragocenijih nijansi koja pripada porodici prirodnih boja, kao i jednom od najjačih i najsjajnijih koje je svet poznavao. Ukorenjena u iskonskom, PANTONE 18-1750 Viva Magenta nas ponovo povezuje sa izvornom materijom. Prizivajući sile prirode, on podstiče naš duh, pomažući nam da izgradimo svoju unutrašnju snagu“, objašnjava Leatris Eiseman, izvršna direktorka Instituta za boje PANTONE.

Više o novoj, nekonvencijalnoj PANTONE boji za 2023. saznajte na zvaničnom PANTONE sajtu.

 

 

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: PANTONE

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije