13.6 C
Belgrade
11.4 C
Zagreb
7 C
Sarajevo
28.04.2024.

Enterijer ove boemske rezidencije u Londonu neobičan je spoj pop arta i nadrealizma!

IZDVAJAMO

 

Jednom kada zakoračite u ovaj dom dvoje ekcentričnih mladih umetnika, sve one sanjive zemlje čuda koje smo gledali u filmovima reditelja Vesa Andersona kao da ožive pred našim očima! 

 

 

„Maison Colbert“ u Londonu predstavlja boemsku umetničku kuću umetnika Filipa i rediteljke Šarlote Kolber, koji su zajedno sa dizajnerskim studijom Buchanan Studio nekadašnju englesku seosku kuću pretvorili u pop-art rezidenciju čija svaka soba ima sopstveni karakter.

 

 

Neverovatnih 560 metara kvadratnih krije se iza fasade ove veličanstvene kuće koja se čak može nazvati i umetničkom galerijom ili kreativnim studijom, budući da ne postoji nijedna reč kojom bi se opisali ekscentričnost koji ispunjava ovaj dom.

 

 

Prizemlje kuće predstavlja umetničku galeriju, a za mnoge i kolekcionarski san, od drvenog stočića za kafu do antičkih stolica, eklektičnih lampi, umetničkih slika i skulptura! U prizemlju se nalazi recepcija/bar očigledno inspirisan izgledom Grand Budapest hotela iz istoimenog filma Vesa Andersona. Na recepciji se nalaze ključevi svih soba, dok mermerni pult i prostor za sedenje upotpunjuju ovu pravu filmsku scenografiju!

 

 

U blizini se nalazi terasa sa pogledom na zid prekriven visokorealističnom optičkom iluzijom, umetničkom tehnikom poznatijom kao Trompe l'oeil, zatim zidnim svetiljkama i krevetom za odmor. Na vintage stolu nalazi se skluptura umetnika i vlasnika kuće Filipa Kolberta, kao i mermerna bista koja se vidi unutar zidne niše.

 

 

Na drugom spratu nalazi se prostrani životni prostor sa dvostrukom visinom plafona koji je podeljen na opuštenu dnevnu sobu i kuhinju otvorenog profila. Dnevna soba ispunjena je plišanim sofama i foteljama na velikom ručno farbanom starinskom tepihu, mermernim stočićima za kafu, velikim zelenim biljakama u uglovima, i nezaobilaznim umetničkim komadima.

 

 

Ova umetnička kuća može se pohvaliti sa velikim brojem spavaćih soba, kupatila i dodatnih zabavnih prostorija kojim preovladavaju živopisne boje kaleidoskopa. Svaka spavaća soba je tematski uređena tako da predstavlja razigrane likove koji se pojavljuju u radovima vlasnika kuće, uključujući jastoge, jajnike i oči.

 

 

Neobične postavke unutar ovog prostora čine da ova živopisna kuća odiše kreativnošću i umetnošću koja je ujedno veoma funkcionalna i predstavlja izbalansirano mesto za život i uživanje.

 

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: Christopher Horwood

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije