16.8 C
Belgrade
14 C
Zagreb
15 C
Sarajevo
26.04.2024.

Upoznajte Apple Watch Ultra – sat dizajniran za najekstremnije aktivnosti!

IZDVAJAMO

 

Inspirisan istraživačima i sportistima iz celog sveta, tehnološki gigant Apple juče je predstavio novi pametni sat revolucionarnog dizajna sa revolucionarnim mogućnostima.

 

 

Apple Watch Ultra sat, koji ima najveći i najsvetliji Retina ekran do sada, dizajniran je za nova i neistražena okruženja. Ne samo da ovaj novi uređaj ima najbolji vek trajanja baterije u celoj liniji Apple satova, već sadrži i posebne karakteristike inspirisane najekstremnijim aktivnostima koje će vas pratiti u bilo kojoj avanturi.

 

 

Izborom novog dugmeta za akciju korisnici će moći da prilagode trenutni pristup funkcijama kao što su vežbe, tačke putanje kompasa i još mnogo toga. Ukoliko idete napolje u avanturu, slobodno možete ostaviti svoj pametni telefon kod kuće i dozvoliti Apple Watch Ultra satu da zauzme njegovo mesto. Znajući koliko je važno da odgovorite na pozive u pokretu, kompanija je nadogradila uređaj sa tri ugrađena mikrofona kako bi poboljšala kvalitet zvuka u svim uslovima. Ako se nađete na vrhu snežne planine, adaptivni algoritam za formiranje snopa radi tako da uhvati vaš glas dok minimizira pozadinski ambijentalni zvuk, čineći da zvučite kristalno jasno čak i u najvetrovitijim okruženjima.

 

 

Kao dodatak ovom uređaju, Apple je predstavio nekoliko novih kaiševa posebno dizajniranih za sportiste i istraživače, sa laganom Trail Loop trakom — najtanjom do sada — savršenom za trkače i sportiste izdržljivosti. Istraživači se umesto ove trake mogu odlučiti za Alpine Loop koji sadrži čvršća dva sloja tkanog materijala koji potpuno eliminiše potrebu za šavovima. Gornje kopče omogućavaju brzo podešavanje trake i obezbeđuju bezbedno pričvršćivanje titanijumske G-kuke. Ukoliko idete na ronjenje, Apple je dizajnirao Ocean Band kaiš za ekstremne vodene sportove i rekreativno ronjenje koji se sastoji od fleksibilnog fluoroelastomera koji se rasteže tako da odgovara vašem zglobu, sa titanijumskom kopčom i oprugom. Takođe dolazi sa ekstra dugim kaišem koji se može nositi preko odela za ronjenje.

 

 

Po prvi put u dizajn Apple Watch-a, kompanija je implementirala precizni dvofrekventni GPS, koji uključuje i L1 i L5 algoritme pozicioniranja. Ne samo da pruža najprecizniju GPS detekciju do sada, već će korisnici takođe moći da snime preciznije razdaljine, tempo ili čak podatke o ruti za trening.

 

 

WatchOS 9 donosi nekoliko novih funkcija za sportiste, kao što je mogućnost merenja dužine koraka, vremena kontakta sa tlom, vertikalnih oscilacija ili snage trčanja. Pored toga, sa novim prikazima treninga, moći ćete da vidite segmente vežbi, podele i nadmorske visine na prvi pogled.

 

 

 

Ovaj inovativni i izdržljivi Apple Watch Ultra od danas je dostupan za naručivanje po ceni od 799 dolara.

 

 

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: Apple

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije