25.3 C
Belgrade
29.5 C
Zagreb
25 C
Sarajevo
06.07.2022.

Dizajn ovog minimalističkog restorana u Valensiji inspirisan je zalaskom sunca!

IZDVAJAMO

 

Lokalna arhitektonska firma Clap Studio dobila je zadatak da dizajnira enterijer novog restorana Baovan u modernističkoj zgradi u Valensiji, a rezultat je prostor koji vas poziva da doživite iskustvo zalaska sunca u nesvakidašnjem ambijentu. 

 

 

Centralni deo restorana predstavlja ekran u obliku polumeseca programiran da oponaša boje zalaska sunca, a taj dizajn imao je za cilj da svojom atmosferom preveze posetioce na plažu, odakle će gledati zalazak sunca i uživati u ručno rađenim baosima.

 

 

Oblik prostora je arhitektama predstavljao izazov budući da su bili suočeni sa uskim, izduženim tlocrtom bez prirodnog svetla. U pokušaju da nedostatak dnevne svetlosti u restoranu pretvori u pozitivnu karakteristiku, Clap Studio je dizajnirao impresivan enterijer koji čini da se posetioci osećaju kao da su zalutali na tajnu plažu. Gosti ulaze u restoran kroz trem, gde sa plafona vise tamnozelena užad poput vinove loze u šumi.

 

 

Unutrašnjost je dizajnirana da dočara plažu sa jednom stranom završenom u peščanoj boji breskve, a drugom u dubokoj okeansko plavoj boji. Talasasti tekstilni paneli formiraju lepršave oblake iznad glave koji filtriraju svetlost i unose magičnu atmosferu u unutrašnjost, odražavajući svetlost zalaska sunca koja je u stalnom pokretu.

 

 

Motivi kružnog oblika i polumeseca koji upućuju na oblik bao lepinje provlače se kroz čitav enterijer, od instalacije osvetljenja do stolica koje je Clap Studio dizajnirao ekskluzivno za restoran.

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović
Foto: Daniel Rueda

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije