19.3 C
Belgrade
16.5 C
Zagreb
15.5 C
Sarajevo
26.04.2024.

Monsieur Dior – nova gastronomska adresa koja slavi francusku umetnost življenja!

IZDVAJAMO

 

Smešten na prvom spratu grandioznog Dior butika u srcu Pariza, u ulici Avenue Montaigne 30, luksuzna modna kuća otvorila je prostor posvećen gastronomiji čiji je meni inspirisan nasleđem brenda i knjigom recepata La Cuisine Cousu-Main koju je Dior objavio 1970-ih godina. 

 

 

Restoran Monsieur Dior dočekuje ljubitelje gastronomije u enterijeru koji je dizajnirao Peter Marino i koji ima za cilj da proslavi ljubav dizajnera Christiana Diora prema kulinarskoj umetnosti, sa menijem koji oličava francuski način života.

 

 

Kombinujući jednostavnost i eleganciju, meni je osmislio poznati francuski kuvar Jean Imbert, a jela na njemu su prefinjena i izdašna, poput „New Look” croque sa tartufima i  „Christian Dior” jajeta na posteljici od kavijara. Jela se služe na Dior priboru za jelo iz Maison Dior kolekcija i praćeni su vrhunskom vinskom kartom sa vinima koja datiraju čak iz 1947.

 

 

Poslastičarnica La Patisserie Dior sa pogledom na raskošan ružičnjak svakoj poseti Dior butiku pruža pauzu od razgledanja novih kolekcija uz neophodan sladak predah. Suptilno reinterpretirani, svi neodoljivi francuski kolači na meniju su oličenje Diorovih simbola u ​​jestivom obliku.

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Dior

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije