25.3 C
Belgrade
29.5 C
Zagreb
25 C
Sarajevo
06.07.2022.

Sladoled sa jagodama i Oreo keksom je neodoljivo ledeno zadovoljstvo!

IZDVAJAMO

 

U ovim prolećnim vrućinama, jednostavne i lagane poslastice poput domaćeg sladoleda su nešto što čine da nam topli dani lepše prođu, a današnji recept za sladoled od jagoda i Oreo keksa je nešto što morate isprobati dok još traje sezona omiljenog bobičastog voća! 

 

 

Slatke, sveže i sočne jagode u kombinaciji sa hrskavim čokoladnim savršenstvom Oreo mrvljenog keksa čini jedinstven spoj u vidu kremastog sladoleda koji ćete sa lakoćom spremati cele letnje sezone!

 

 

SASTOJCI: 

  • 300 g seckanih jagoda
  • 3 kašike šećera
  • 15 Oreo keksića, plus nekoliko dodatnih za dekoraciju
  • 250 g hladne slatke pavlake
  • 200 g zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • prstohvat soli

 

 

 

PRIPREMA:

  1. Stavite jagode i šećer u šerpu na srednje niskoj temperaturi. Promešajte da se sve sjedini, a zatim ostavite da se jagode kuvaju dok ne postanu meke i sočne, često mešajući, oko 8 do 10 minuta. Pire od jagoda može imati komadiće u sebi ili ukoliko više volite može biti potpuno gladak. Uklonite smešu sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi.
  2. Stavite Oreo keksiće u zip kesicu i oklagijom zgnječite kolačiće.
  3. Sipajte slatku pavlaku u činiju i mutite mikserom dok se ne formiraju mekani vrhovi. Dodajte kondenzovano mleko, vanilu i so. Mutite mikserom još 1 do 2 minuta dok se sve ne sjedini. Dodajte ohlađeni pire od jagoda. Lopaticom ubacite mrvljenje Oreo keksiće i mešajte dok se sve ne sjedini.
  4. Sipajte smešu u posudu za sladoled otpornu na zamrzavanje. Po želji, dodajte nekoliko celih Oreo keksića na vrh ili preostali pire od jagoda!
  5. Ostavite u zamrzivaču najmanje 6 sati pre serviranja.
  6. Pre posluživanja, izvadite sladoled iz zamrzivača i ostavite na sobnoj temperaturi do 20 minuta kako bi se odledio i sa lakoćom vadio kašikom za sladoled.
  7. Servirajte u činijama ili kornetima i ukrasite kriškama jagoda.
  8. Uživajte!

 

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije