14.3 C
Belgrade
11.9 C
Zagreb
7 C
Sarajevo
27.04.2024.

Imamo recept za domaće „Twix” štanglice u kojima će svi uživati!

IZDVAJAMO

 

Mnogima omiljena čokoladica iz detinjstva „Twix” dobila je zdraviju, vegansku verziju koju sada veoma lako možete pripremiti kod kuće, kada poželite nešto slatko, bez griže savesti!

 

 

Prelivene crnom čokoladom, tostiranim bademima, slatkim puterom od kikirikija, karamelom, crnom čokoladom i slanom morskom solju, u svakom zalogaju ovih domaćih „Twix” štanglica osetićete slatke, orašaste i čokoladne ukuse, a kako recept ne sadrži gluten i prerađeni šećer, u njima mogu uživati vegani, ali i oni koji izbegavaju slatkiše, posebno nakon brojnih novogodišnjih slavlja!

 

 

SASTOJCI: 

  • 120 g bademovog brašna
  • 40 g kokosovog brašna
  • 70 g, plus 50 g otopljenog kokosovog ulja
  • 2 kašike meda ili javorovog sirupa
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1/2 kašičice krupne morske soli
  • 200 g kremastog putera od kikirikija
  • 2 kašike bademovog putera
  • 60 g javorovog sirupa
  • 350 g crne čokolade, iseckane
  • 1 kašika kokosovog ulja

 

 

PRIPREMA:

  1. Zagrejte rernu na 180°C. Četvrtastu posudu za pečenje veličine 20x20cm obložite papirom za pečenje.
  2. U činiji pomešajte bademovo brašno, kokosovo brašno, 70 g kokosovog ulja, 2 kašike meda, 1 kašičicu vanile i so dok se sve ne sjedini. Izlijte smesu u pripremljenu posudu za pečenje. Pecite 10-12 minuta, dok ne porumeni.
  3. U maloj šerpi pomešajte puter od kikirikija, bademov puter, 60 g javorovog sirupa, 50 g otopljenog kokosovog ulja i 1 kašičicu vanile.
  4. Mešati neprestano dok ne provri na srednjoj vatri. Kuvajte 2 minuta, a zatim sklonite sa vatre.
  5. Prelijte ovu smesu preko kore i zamrznite bar 30 minuta, dok se ne stegne.
  6. Nakon 30 minuta isecite na 16 štanglica.
  7. Otopite čokoladu i 1 kašiku kokosovog ulja u mikrotalasnoj dok se ne istopi. Ostavite da se ohladi 10 minuta.
  8. Svaku štanglicu umočite u čokoladu, i pospite krupnom morskom solju.
  9. Zamrznite još 10 minuta, da se čokolada stegne.
  10. Poslužite i uživajte!

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije