13.9 C
Belgrade
12.5 C
Zagreb
10 C
Sarajevo
26.04.2024.

Diptyque univerzum postao je bogatiji za prvu kolekciju luksuznih tapeta!

IZDVAJAMO

 

Luksuzni francuski brend poznat po svojim raskošnim i jedinstvenim mirisima, Diptyque, predstavio je svoju prvu kolekciju tapeta koja odaje počast nasleđu kultnog brenda.

 

 

Obojena bogatim bordurama, ova kolekcija se oslanja na prve arhivske uspeha brenda Diptyque, a to je kreiranje tkanina za tapaciranje. Raznovrsni i eklektični obrasci tapeta odražavaju autentične ličnosti troje osnivača brenda: Christiane Montadre-Gautrot, Desmond Knox-Leet i Yves Coueslant.

 

 

Povodom obeležavanja 60 decenija kompanije, neobična kolekcija tapeta broji deset različitih dizajna koji predstavljaju ljubavno pismo osnivačima brenda Diptyque i njihovim muzama u prirodi i Art Deco pokretu. Ova paleta uzoraka zapravo potiče iz njihove sopstvene arhive i uključuje originalne skice i nacrte troje osnivača brenda, poput grafičkog i hirovitog dizajna Basile i Excentric tapeta, a kolekciju dopunjuju panoramski pejzaži preuzeti iz putopisnih dnevnika jednog od osnivača! Diskretno retuširani, motivi iz 1960-ih zadržavaju sav svoj šarm i održavaju izraz brenda za teatralnost, putovanja i uspomene.

 

 

Sa velikom paletom uzoraka i tonova, Diptyque se odlučio za tehniku digitalne štampe koja  netkani papir umesto tkaninu, što ne samo da omogućava visok nivo preciznosti, već doprinosi i održivoj proizvodnji.

 

 

Svaki dizajn omogućava jedinstven unutrašnji prostor gde gledaoci mogu da istraže dubine svakog uzorka zajedno sa umetničkim nasleđem brenda Diptyque, a naša tri favorita za stvaranje osećaja moderne drame u enterijeru uključuju dizajne Odalisque, Mosaic i Boscage.

 

 

Budući da se prodaju kao luksuzni komadi, cene Diptyque tapeta su prilično visoke, pa jedan set može koštati između 650 i 1.715 dolara.

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Diptyque

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije