Prvi suncem obasjani dani inspirišu nas na druženja uz rashlađeni koktel i omiljene letnje poslastice. Ukoliko je i vama ispijanje Aperola jedna od omiljenih asocijacija na srećne prolećne trenutke, ovaj recept za sladoled je kao stvoren za vas!
Sve što vam je potrebno za pripremu ove poslastice za 4 osobe je:
- 250g maskarpone sira
- 250g krem sira
- 2 srednje pomorandže
- 70ml sveže ceđenog soka od pomorandže
- 50ml aperola
- 5 kašičica meda
- 1kašičica rendane pomorandžine kore
- Nekoliko listova sveže nane za dekoraciju.
Izdubite pomorandže, iz kojih ste prethodno iscedili sok, dobro operite kore i ostavite ih sa strane. Pomešajte maskarpone i krem sir u činiji. Dodajte smesi sok od pomorandže, Aperol, med i kašičicu narendane kore. Izmiksajte sastojke sve dok ne dobijete ujednačenu masu, a potom je rasporedite u 4 izdubljene polutke pomorandže. Ubacite pripremljen sladoled u zamrzivač. Nakon nekoliko sati, sladoled je spreman za degustaciju!