24 C
Belgrade
26 C
Zagreb
25.5 C
Sarajevo
29.04.2024.

Ovaj Aperol sladoled će savršeno otvoriti prolećnu sezonu uživanja!

IZDVAJAMO

Prvi suncem obasjani dani inspirišu nas na druženja uz rashlađeni koktel  i omiljene letnje poslastice. Ukoliko je i vama ispijanje Aperola jedna od omiljenih asocijacija na srećne prolećne trenutke, ovaj recept za sladoled je kao stvoren za vas!

Sve što vam je potrebno za pripremu ove poslastice za 4 osobe je:

  • 250g maskarpone sira
  • 250g krem sira
  • 2 srednje pomorandže
  • 70ml sveže ceđenog soka od pomorandže
  • 50ml aperola
  • 5 kašičica meda
  • 1kašičica rendane pomorandžine kore
  • Nekoliko listova sveže nane za dekoraciju.

Izdubite pomorandže, iz kojih ste prethodno iscedili sok, dobro operite kore i ostavite ih sa strane. Pomešajte maskarpone i krem sir u činiji. Dodajte smesi sok od pomorandže, Aperol, med i kašičicu narendane kore. Izmiksajte sastojke sve dok ne dobijete ujednačenu masu, a potom je rasporedite u 4 izdubljene polutke pomorandže. Ubacite pripremljen sladoled u zamrzivač. Nakon nekoliko sati, sladoled je spreman za degustaciju!

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije