14.3 C
Belgrade
11.9 C
Zagreb
7 C
Sarajevo
27.04.2024.

Imamo najslađi razlog za posetu Lisabonu!

IZDVAJAMO

Da li se neki grad može uopšte smatrati primamljivom turističkom destinacijom ukoliko ne poseduje bar jedno tradicijom obojeno mesto u kom se mogu degustirati autentične poslastice podneblja?

Pored bogate istorije, magične klime i dobrih nasmejanih ljudi, upravo jedno od takvih mesta svrstava Lisabon među najslađe gradove naše evropske bucket liste. Reč je o najstarijoj lisabonskoj poslastičarnici Confetaria Nacional  osnovanoj u prvoj polovini 19. veka.

Ovu poslastičarnicu osnovao je 1829. godine ugledni pripadnik lisabonske elite Baltazar Roiz Kastanjero, a za glavnog poslastičara angažovao je maestra Nikolasa Storera, majstora za delicije na dvoru  francuskog kralja Luja VX. Sve što će se dogoditi posle tog trenutka je – istorija.

Više od 180 godina ova poslastičarnica poslužuje tradicionalne biskvite i portugalske deserte brižljivo čuvajući koncept sofisticiranog slatkog bara u koji je sa svakim detaljem utisnuta bogata istorija grada i epoha koje je ovo mesto nadživelo.

Stotine kolača izloženo je kao u bajci u perfektno osvetljenom izlogu,  dok će vas plafon sa hiljadu ogledala inspirisati da ovaj magični enterijer fotografišete iz svih uglova.

Nakon što vas elegantne stepenice odvedu na sprat, naći ćete se u restoranu koji služi selekciju tradicionalnih portugalskih jela, kao i delu u kom možete uživati u vrhunskom barista iskustvu kafe i tople čokolade. Dragi sladokusci, da li ste zaintrigirani? Mi smo već u potrazi za povoljnim letom, nestrpljivi da upoznamo slatku istoriju ovog bajkovitog grada na Atlantiku!

Foto: Confetaria Nacional

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije