22.5 C
Belgrade
20.4 C
Zagreb
18.8 C
Sarajevo
27.04.2024.

Eucerin® mesec suve kože: Pronađi najbolje rešenje za svoju suvu kožu!

IZDVAJAMO

Oktobar, Eucerin® mesec suve kože je pravi momenat da se o adekvatnoj nezi osetljive, suve, veoma suve i atopijski suve kože informišete u Eucerin® partner apotekama i na sajtu eucerin.rs. Takođe, u toku ovog meseca pri kupovini preparata iz Eucerin®Urea Repair PLUS, Eucerin®AtopiControl i Eucerin®Aquaphor linija, ostvarujete popust od 20%.

Svako od nas najbolje oseća potrebe svoje kože, a posebno lako prepoznamo kada naša koža postane osetljiva i suva jer ovo stanje kože manifestuje se nizom neprijatnih simptoma.

Neki od prvih su zatezanje i smanjenje elastičnosti, a nakon toga dolazi peckanje i perutanje. Kada je koža izrazito suva simptomi se pojačavaju i postaju još neprijatniji –koža počinje da svrbi, gruba je na dodir, čak i puca, pa se na tim mestima mogu stvoriti i bolne rane. 

Opšte je poznato, a verovatno ste to i sami primetili, da se ovi simptomi pojavljuju ili pojačavaju tokom jesenjih i zimskih meseci. Uzrok tome su spoljni faktori – hladnoća, kao i suv i topao vazduh u klimatizovanim prostorijama. Oni deluju na gubitak lipida koji se nalaze u površinskim slojevima kože, zbog čega koža brže gubi vodu i postaje suva. 

Ali, uzroci nastanka suve kože mogu biti i unutrašnji, i to urođeni ili stečeni u sklopu različitih dermatoloških ili metaboličkih oboljenja, poput atopijskog dermatitisa ili dijabetesa. Koža može postatati suva ili veoma suva i zbog različitih medicinskih ili kozmetičkih tretmana i neadekvatne nege. 

Pored toga, u starijem životnom dobu koža postaje suva zbog posledica fizioloških promena izazvanih starenjem.Osetljiva, suva i izrazito suva koža zahteva specijalnu negu, a većina preparata u slobodnoj prodaji pogoršava suvoću kože i pojačava neprijatne simptome.

Zato je, ako imate simptome osetljive, suve, veoma suve i atopijski suve kože, veoma važno da izaberete adekvatne preparate koji će joj pružiti baš ono što joj je potrebno: udobnost, olakšanje i umirenje. 

U bliskoj saradnji sa farmaceutima i dermatolozima u toku više od jednog veka postojanja, Eucerin® posebnu pažnju posvećuje upravo nezi osteljive i suve kože. Rezultat te saradnje su preparati iz Eucerin® pH5, Eucerin® UreaRepair PLUS i Eucerin®AtopiControl linija. 

Posebno formulisani da izrazito suvoj koži pruže SOS negu su preparati iz Eucerin® Aquaphor linije. Prvi preparat iz ove linije, Eucerin®Aquaphor Regenerativna mast, razvijen je još 1925.godine i od tada je jedan od najprodavanijih za porodičnu negu u Sjedinjenim Američkim državama. 

Preparati iz ovih Eucerin® linija svojom formulacijom zadovoljavaju sve kriterijume osetljive i suve kože, a njihova efikasnost i dobra podnošljivost potvrđeni su kliničkim ispitivanjima kod osoba sa osetljivom, suvom, veoma suvom i atopijski suvom kožom, čak i kod osoba sa psorijazom, dijabetesom i takozvanom guščjom kožom.

Za savet koji od Eucerin® preparata za čišćenje i negu odgovara simptomima vaše kože, možete se raspitati kod deramtologa ili farmaceuta u najbližoj apoteci.

Ali, odluka je veoma jednostvana ako birate na osnovu potreba svoje kože i znate sledeće: 

  • Osetljiva i suva koža udobno će se osećati uz preparate iz Eucerin® Ph5 linije
  • Za izrazito suvu kožu olakšanje donose preparati iz Eucerin® UreaRepair PLUS linije 
  • Suvu atopijsku kožu umiruju Eucerin®AtopiControl preparati.

Eucerin® pH5 linija pruža 24-časovnu hidrataciju i aktivira prirodne zaštitne mehanizme kože. Pogodna je za svakodnevnu upotrebu za sve tipove kože, a posebno je formulisana da ojača kožu i učini je otpornijom i manje osetljivom. Jedinstveni Eucerin®E pH balansni sistem ravnoteže zasniva se na pH5 citratnom puferu, koji održava optimalnu pH vrednost kože. Dodatno, formulacija ovih preparata sadrži dekspantenol, sastojak poznat po svojim regenerativnim svojstvima. Preparati iz ove linije pogodni su za upotrebu kod osoba sklonih alergijama i kod dece starije od 3 godine. 

 Eucerin®Urea Repair PLUS formulacija sadrži ureu, sastojak poznat kao zlatni standard u nezi suve kože, ceramide i ostale prirodne vlažeće faktore (PVF) koji vezuju vodu, jačaju zaštitnu barijernu funkciju kože i sprečavaju dalji gubitak vlažnosti. Preparati iz ove linije trenutno ublažavaju simptome veoma suve kože, intenzivno hidriraju i 48 sati odlažu pojavu simptoma suve i izrazito suve kože. Pogodni su za upotrebu i za osobe sa dijabetesom.  

Eucerin®AtopiControl linija dermokozmetičkih preparata za negu suve kože sklone iritaciji, kao i atopične kože tokom neaktivnih faza i upalnih stanja, klinički  i dermatološki dokazano ublažava crvenilo, ljuspanje, zategnutost i svrab kože i u 90 % slučajeva poboljšava kvalitet života odraslih i beba sa atopijskim dermatitisom. Sadrže omega masne kiseline, likokalnon A i ceramide. 

Foto & PR: Eucerin

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije