7.1 C
Belgrade
6.8 C
Zagreb
5 C
Sarajevo
26.04.2024.

Zakoračite u Casa Kanso i otkrijte lepotu japandi dizajna!

IZDVAJAMO

 

Najlepši enterijeri neretko su u vlasništvu kreativnih umova, a holandska fotografkinja Muk van Lil prilikom opremanja svog novog doma pokazala je da je i sama aktivna u svetu dizajna enterijera i lepote.

 

 

Nastala zajedno sa Lotte Faassen x Studio de Blieck, Casa Kanso predstavlja minimalistički dom inspirisan istoimenim japanskim konceptom enterijera koji odiše duhom jednostavnosti, spokoja i otvorenosti. Polazeći od Kanso principa koji predstavlja eliminaciju suvišnog, ovaj projekat se razvijao na jednostavan i prirodan način posvećen održivim metodama arhitektonskog izražavanja.

 

 

Smirujući enterijer ove vile u blizini Amsterdama poziva vas da se fokusirate na stvari koje su zaista važne i formira spokojno platno za budućnost. Jednostavnost ovog projekta zasnovana je na protoku energije i baš zato su svi prostori povezani i intimni u isto vreme.

 

 

Ovaj dom fokusira se na organske forme, prirodne tonove i različite materijale. Dizajn osvetljenja i izbor lampi u potpunosti je prilagođen dizajnu enterijera, a kako bi se elementi lepo uklopili u unutrašnjost, dizajnerni enterijera opredelili su se za minimalističke uređaje svetlih boja i mekih oblika.

 

 

Sa dva sprata, potkrovljem i ukupno 195 kvadratnih metara, ova vila pruža dovoljno prostora za fotografkinju i njenog partnera da stvore svoj enterijer iz snova. Za ovaj kreativni par je bilo posebno važno da povratak kući bude jednak bekstvu od gradskog haosa, i upravo zbog toga su korišćene boje kao što su bež i bela. Suptilni i organski oblici pojačavaju osećaj smirenosti koji izaziva ova paleta.

 

 

Jedna od upečatljivih prednosti Casa Kanso vile je da je to enterijer koji je nastao zahvaljujući introspekciji para, a rezultat toga je estetska celina u kojoj su njihova čula stimulisana u savršenoj meri. Pored toga, kuća obezbeđuje taktilno iskustvo: tekstura tapeta, nepravilna površina kredenca i mekana presvlaka sofe čine da živite u trenutku.

 

 

Takođe je bilo važno da priroda ima svoje mesto u unutrašnjosti a to je učinjeno postavljanjem velikih prozora i podova od cementa i travertina. Simetrija je takođe imala veliki uticaj prilikom uređenja doma, budući da u glavnom kupatilu odmah možete videti da je jedna polovina dizajna skoro potpuno preslikana. Na ovaj način mirni karakter enterijera još više dolazi do izražaja, a mi verujemo da je u ovom domu nesumnjivo divno živeti.

 

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: Muk van Lil

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije