16.8 C
Belgrade
16.8 C
Zagreb
13.8 C
Sarajevo
13.06.2024.

Spremi se za sezonu kupaćih kostima: Pronašli smo atraktivne modele u Superdry kolekciji!

Sve sunčaniji dani uveliko nagoveštavaju dolazak najtoplijeg godišnjeg doba, dok nas temperatura vazduha prethodnih dana navodi na razmišljanje o uživanju kraj vode.  Ukoliko već pripremaš...

Zavirite u redizajnirani glamurozni enterijer Orijent Ekspres voza!

IZDVAJAMO

 

Više od jednog veka, Orijent Ekspres predstavlja simbol dalekih i luksuznih putovanja, vanvremenske prefinjenosti i glamurozne kosmopolitske umetnosti življenja. 

 

 

Ovaj prestižni voz, koji će sledeće godine proslaviti 140 godina postojanja, sprema svoj veliki povratak na evropske šine zahvaljujući Accor grupi i čuvenom francuskom arhitekti Maxim d’Angeac-u. Francuski arhitekta bio je dirigent redizajna voza, koji sada spaja art deco i savremene elemente kako bi poželeo novu dobrodošlicu putnicima današnjice.

 

 

Novi dizajn zasnovan je na originalnom francuskom iz 19. veka i karakteriše ga savremeni luksuz. Sadrži detalje od ružinog drveta, stolove obložene mermerom i kapitele od bronzanih stubova. Renovirani voz ima raskošan enterijer vagona sa savremenom notom, ali i pogodnosti kao što su okrugli apartmani i dugme za šampanjac.

 

 

Moderna umetnička dela postavljena su u kupeima, dok smele nijanse zelene i ljubičaste dominiraju luksuznim enterijerom. Kupolasti krovni prozori lebde iznad vagon-bara koji takođe ima stakleni šank inspirisan klasičnim staklenim barom koji je dizajnirao francuski zlatar René Lalique u originalnom vozu. S druge strane, vagon-restoran osvetljen je abažurima izvučenim iz klasičnih lampi voza.

 

 

Prvi Orijent Ekspres voz dizajnirao je belgijski inženjer Georges Nagelmackers pre 140 godina. Od tada, voz je dobio svoj prvi i jedini redizajn 1924. godine, čime je D'Angeacova reinterpretacija postala prva u skoro 100 godina.

 

 

„Ovo je reinterpretacija legendarnog voza, zamišljenog kao novu ambasadu francuskog luksuza, sublimirana znanjem i talentima najboljih francuskih zanatlija“, izjavio je D'Angeac.

 

 

Nostalgija-Istanbul-Orijent-Ekspres ponovo će prolaziti kroz Evropu od 2025. godine, a u videu ispod zavirite u redizajniranu unutrašnjost kultnog voza.

 

 

 

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: Orient Express

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije