12.5 C
Belgrade
9.4 C
Zagreb
4 C
Sarajevo
26.04.2024.

Ovaj topografski sto za kafu inspirisan je najvišim planinskim vrhom na planeti! 

IZDVAJAMO

 

Ime Charles Birshaw polako postaje poznato u svetu industrijskog dizajna zahvaljujući njegovim impresivnim inovacijama u dizajnu modularne obuće ali i proizvoda za dom. Istražujući granice dizajna kroz svoje projekte, u svojim kreacijama Charles na vešt način pretvara otpad u jedinstvenu umetnost koja ponekad može biti veoma funkcionalna.

 

 

Ovog puta, dizajner predstavlja dva nova proizvoda: topografski sto za kafu i 3D zidnu umetnost. Napravljen od okeanske plastike, ovaj neobični 3D sto za kafu deo je njegove “Topographics Objects” serije proizvoda kojoj su kao inspiracija poslužili reljefni prikazi najviših planinskih vrhova na svetu!

 

 

Sa idejom da napravi proizvode za dom koji su ekološki prihvatljiviji, ovaj londonski dizajner je na neprimetan način integrisao otpadne materijale za koje smatra da treba da nađu upotrebu kada je u pitanju proizvodnja. Topografski modeli su napravljeni da služe kao osnova za sto, što podseća na dioramu planine izložene u dnevnoj sobi preko koje je postavljeno staklo.

 

 

Dizajner nastavlja da eksperimentiše sa ovom topografskom 3D umetnošću i u drugom 3D modelu iz ove serije. Dekorativni topografski prikaz čuvene planine Fudži takođe je napravljen od okeanske plastike sa efektom mermera, ali se poput slike može okačiti na zid. Ova vrsta ekološke topografske umetnosti pokazuje kako se reciklirana okeanska plastika može transformisati u nešto lepo i praktično, poput 3D zidne umetnosti i sklupturalnog stola za kafu.

 

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Charles Birshaw 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije