13 C
Belgrade
10.4 C
Zagreb
5 C
Sarajevo
27.04.2024.

Ova spektakularna Bvlgari narukvica u sebi krije najmanji sat na svetu!

IZDVAJAMO

 

Bvlgari je započeo 2022. godinu predstavljanjem jednog od najmanjih satova na tržištu – Piccolissimo, pravim mali draguljem mikro-tehnologije iskorišćenim za opremanje četiri nova komada Serpenti Misteriosi nakita koji vraćaju nepogrešivi dizajn 1950-ih, otvarajući nove horizonte luksuznog izražavanja.

 

 

Zahvaljujući izuzetnom iskustvu italijanske kompanije Bvlgari u razvoju minijaturnih satova, ovaj luksuzni brend je uspeo da stvori veoma kompaktan mehanizam, koji pokazuje sate i minute, koji se nalazi u glavi zmije.

 

 

Pritiskom zmijskog jezika na Serpenti Misteriosi narukvici otvara se glava i otkriva jedisnveni minijaturni BVL100 sat prečnika 12 mm, debljine 2,50 mm i težine samo 1,30 grama. Radeći na frekvenciji od 21.600 vibracija na sat, balansni točak napravljen je od belog zlata kako bi se obezbedila najveća inercija čak i sa tako malom veličinom.

 

 

Prvi Serpenti skriveni satovi predstavljeni su kasnih 1950-ih u dvobojnom ili trobojnom zlatu ili u kombinaciji sa čelikom, što je potvrdilo jedinstvenu veštinu italijanske luksuzne kuće u kreiranju nakita koji karakterišu smele kombinacije boja i nekonvencionalni materijali.

 

 

U skladu sa ovim nasleđem, novi Serpenti Misteriosi satovi su raskošni i šareni, nastali  kombinovanjem žutog, ružičastog i belog zlata sa blistavim dijamantima, kruškastim smaragdima, rubelitima i tirkiznim umecima, Bvlgari je ovim remek delima postavio nove standare prava zlatarstva i dizajniranja nakita.

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Bvlgari

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije