8.6 C
Belgrade
10.5 C
Zagreb
8.8 C
Sarajevo
19.03.2024.

Simone Manojlovich – autorka koja redefiniše modni minimalizam

IZDVAJAMO

Njen autorski potpis je autentičan i prepoznatljiv, modni minimalizam je njena religija, a talenat za pronalaženje inspiracije na neočekivanim mestima je za svako divljenje. Ukoliko još uvek niste čuli za Simone Manojlovich, vreme je da se upoznate sa stvaralaštvom ove talentovane modne dizajnerke čija nas je poslednja modna kolekcija The Epitome of Occult Planet očarala čudesno jednostavnim formama i kraljevskim plavetnilom, metalik žutom i aristokratski srebrnom koje  stvaraju savršen kontrast sa Njenim Veličanstvom Crnom.
Celokupan duh kolekcije sadrži unisex pristup, u prvom planu je koncept androgenog šika koji garantuje udobnost kreatanja i eleganciju pokreta.
Svi komadi mogu se kombinovati zasebno, a odlikuju se minimalnim arhitektonskim intervencijama i neočekivanim, kontrastnim teksturama.
Savremena melanholija pretočena je u moćne, samouverene autfite koje prepoznajemo po naglašenim ramenima, oversized sakoima i pantalonama, kao i unisex smokinzima koji spektakularno izgledaju kada se ponesu preko gole kože.
Kolekcija The Epitome of Occult Planet inspirisana je dekadentnom epohom sedamdesetih, estetikom nadrealizma, filmovima Piera Paola Pasolinija, Luchina Viscontija, Jean -Luc Godarda, a zaokružena je nadahnućem koje potiče od jedinstvenog stila Mika Džegera i modne ikone Anite Pallenberg. Kada bismo morali da je najsažetije objasnimo, kolekcija bi se ogledala u sintagmi pritajena strast ispod formalnog look-a.

Neumorni kosmopolitizam dizajnerku Simone Manojlovich nikada ne drži na jednom mestu. Njen kreativni život u poslednjih godinu dana odvija se u jedinstvenom Zagreb- London- Beograd trouglu, u kom prepoznaje pulsirajuće tačke ideja i kreativnosti.
“Sloboda, strast,spontanost…to je moj neki balans. Moje adrese. Beograd, taj moćni talas energije na dve reke mnogo prija mom senzibilitetu. Generalno i krug koji imam oko sebe  je bitan, ljudi oko mene tu su da me inspirišu. Taj veliki prostor, večito padanje i arhitektonski rast i  jedinstven šarm koji ga krasi, razlozi su zbog kojih gajim simpatije prema Beogradu. Sa druge strane, London te tera uvek na razmišljanje, a njegov jedinstven duh danas diktira tokove svetske mode, pružajući stavarocima potpunu umetničku, buntovnu slobodu bez etiketa i okvira. Zagreb je moj početak i tamo uvek nešto nastaje i prestaje, za ovaj grad veže me period u kom sam provela jedan bitan deo mog stvaralaštva.”, ističe Simone.
Upitana da prokomentariše regionalnu modnu scenu, Simone kao ”komadiće koji joj nedostaju” navodi ”manjak street art-a, nevidljivost mladih umetnika, deficit autorskog izraza i podilaženje trendovima koji zajedno prete da devalviraju modu kao umetnost.
Odana autorskom pečatu proniklom iz ličnih emocija, otkrivanja novih horizonta i buđenja nemogućih snova, Simone istrajno stvara modnu priču koju će razumeti oni za koje je moda filozofski stav i pogled na svet, oličen u čežnji za jednakošću i jednostavnošću- pročitajte je na editorijalnim fotografijama koje potpisuje autorka Maja Riznić, a na kojima je kao zaštitno lice kolekcije zablistala Monika Galić, zvezda u usponu regionalne modeling scene.
Kolekcija Epitome of Occult SS19
Foto: Maja Riznić
Model: Monika Galić

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije