27.07.2024.

Darko Ivić intervju: Gluma je nalik supi, malo dodaš soli pa je preslano, a onda dodaš mirođiju da je spasiš“

Upoznali smo ga u filmu "Pored mene" i zavoleli kao Tadiju. Zatim smo imali prilike da ga gledamo u 2 serije koje su nagrađivane...

Da li mi je potreban MBA i zašto? Da li ste spremni za unapređenje svoje karijere?

IZDVAJAMO

Posedujete visoko formalno obrazovanje, zaposleni ste u korporaciji i verujete da mozaiku vaše karijere nedostaje rad na veštinama upravljanja, liderstva i strateškog planiranja? 

Jedan od ključnih koraka koji profesionalci mogu preduzeti za svoju karijeru jeste upis kvalitetnih MBA studija koji će im pružiti priliku da ovladaju praktičnim znanjima u oblasti menadžmenta, finansija, analitičkog razmišljanja, ljudskih resursa, organizacije, marketinga i uspešnog rešavanja kompleksnih poslovnih izazova.

Pored formalnih predmeta, MBA studijski programi polaznicima pružaju mogućnost da ovladaju i “mekim” veštinama poput umeća rada u timu, efektivnosti i poslovne komunikacije i drugim dragocenih, oku ‘’nevidljivih’’ resursa znanja potrebnim za uspešno vođenje jednog biznisa.

Sve navedeno MBA diplomce čini konkurentnim na tržištu rada, uzimajući u obzir njihovu obučenost da poslovanje jedne kompanije učine efikasnijim, menadžerske odluke što efektivnijim, a profit i rast kompanije što većim.

O razvoju svoje karijere i kako je napravio razliku na svom profesionalnom putu, svedoči Milan Šakotić, Finansijski direktor EWE comp i istaknuti diplomac Panevropskog Executive MBA programa u Beogradu.

Milan Šakotić

Panevropski Executive MBA program vodi do dve prestižne MBA diplome, koje dodeljuju Univerzitet u Jorku (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Univerzitet u Strazburu (Francuska).

  1. Kako biste opisali svoje iskustvo sa Panevropskim Executive MBA programom, kao diplomac CITY College, Evropskog kampusa Univerziteta Jork? Da možete da vratite vreme unazad, da li biste se ponovo za njega odlučili?

Moje iskustvo sa Panevropskim MBA programom bilo je izuzetno korisno. Pohađanje u Beogradu , ali u multikulturalnom okruženju je doprinelo da program bude posebno upečatljiv. Mogućnosti za umrežavanje su neprocenjive kao i prilike za međunarodnu karijeru. Raznovrsna mreža, prilika da se nauči o različitim poslovnim praksama širom sveta, kao i kvalitet samog sistema obrazovanja je nešto što ovaj MBA program izdvaja od ostalih u regionu. Ako bih imao priliku da vratim vreme unazad, definitivno bih ponovo izabrao Panevropski MBA program bez oklevanja.

  1. Kako Vam je program pomogao u ostvarivanju ciljeva u karijeri? Kako se ona razvijala nakon MBA programa?

Program mi je značajno pomogao da ostvarim svoje karijerne ciljeve pružajući mi relevantno znanje, veštine i snažnu poslovnu mrežu, jer se odvija u 8 različitih zemalja Jugoistočne Evrope i regiona Kavkaza. Otvorio je mogućnosti za napredovanje u karijeri i omogućio mi da preuzmem novu ulogu sa više odgovornosti i da istaknem moje liderske sposobnosti kroz razne module. Program je naročito uticao na moju karijernu putanju posle MBA studija, oblikujući strateško razmišljanje, unapređujući sposobnosti donošenja odluka i proširujući razumevanje globalne poslovne dinamike. Ovi faktori, zajedno s poslovnom mrežom koje sam uspostavio tokom programa i tokom studijskih putovanja u Britaniju, Francusku i Grčku, bili su od presudnog značaja u ostvarivanju i postizanju mojih karijernih ciljeva posle MBA studija. 

  1. Koje su po Vama najvrednije veštine i znanje koje ste stekli na programu? Kakav uticaj su imali na Vaš život sa ličnog i profesionalnog aspekta?

Najvrednije veštine i znanje koje sam stekao iz programa bile su upravljanje timom, analitičke veštine, sposobnost donošenja odluka pod pritiskom i komunikacione veštine. Ovi elementi su imali dubok uticaj na moj lični i profesionalni život. Na ličnom nivou, postao sam organizovaniji, sposobniji da bolje prioritizujem svoje obaveze i lakše da se nosim sa stresnim situacijama. U profesionalnom smislu, ove veštine su me učinile efikasnijim liderom i timskim igračem, doprinoseći većem uspehu na poslu i unapređenom odnosu sa kolegama.

  1. Možete li istaći najvredniji aspekt Panevropskog MBA programa? Kojim delom svog MBA iskustva ste najzadovoljniji?

Najvredniji aspekti Panevropskog Executive MBA programa su međunarodno okruženje i visokokvalitetna nastava koju sprovode istaknuti profesori sa CITY College-a, Univerziteta u Jorku, Univerziteta u Strazburu, kao i renomirani poslovni stručnjaci i profesionalci iz različitih delova sveta. U mom MBA iskustvu moram istaći mogućnost učenja i razmene ideja sa talentovanim i motivisanim pojedincima iz različitih industrija i kultura, što je obogatilo moje znanje i proširilo moje horizonte.

  1. Da li je MBA program prati trendove i zahteve savremenog poslovnog sveta? Da li kompanije trebaju razmotriti takav program za svoje zaposlene?

Panevropski Executive MBA program se usklađuje sa najnovijim trendovima i zahtevima poslovnog sveta fokusirajući se na oblasti poput digitalne transformacije, održivosti, dinamike globalnog tržišta, finansijske analize i razvoja liderstva. Kompanije bi trebalo da uzmu u obzir MBA programe za svoje zaposlene jer ovi programi mogu unaprediti njihove veštine, znanje i strateško razmišljanje, omogućavajući im da se nose sa složenim izazovima u današnjem dinamičnom poslovnom okruženju. Osim toga, MBA program takođe pruža vredne mogućnosti za umrežavanje i platformu za kontinuirano učenje, što je ključno za podsticanje profesionalnog rasta unutar kompanije.

 

PR: City College, University of York Europe Campus

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije