12.07.2024.

Classy ili sportski letnji stil? Calvin Klein ima odgovor na sve!

Želite da vaš svakodnevni stil bude trendi, opušten i kul, ali da u isto vreme ostanete dosledni neprolaznim komadima i sofisticiranom minimalizmu? Odgovor u kome...

Kolagen ili kolageni? Otkrivamo tajnu mladolikog izgleda kože uz Liftactiv Specialist kremu

IZDVAJAMO

Brine vas starenje? Bore mrštilice i fine linije na vašem licu vremenom izgledaju intenzivnije? Onda je pravo vreme  da porazgovaramo o kolagenima.

Svima je već dobro poznato da značaj korišćenja ati-age proizvoda, koji dokazano deluju na posledice gubitka kolagena u koži, iz godine u godinu raste. Međutim da li ste znali da je kolagen najstariji protein u našem telu?! Uprkos ovim zanimljivostima, ne možemo poreknuti činjenicu da ga sa godinama u našem kožnom tkivu imamo sve manje – u ovom slučaju to su bore i istanjenja, kao i manje elastična koža usled gubitka kolagena. Rešenje za ovaj problem postoji –  brend Vichy je u saradnji sa vrhunskim stručnjacima razvio jedinstvenu formulu Liftactiv Collagen Specialist kreme za dnevnu negu sa prokolagenim peptidima deluje na 5 znakova starenja kože: PUNOĆA, BORE, ČVRSTOĆA, TONUS i KONTURE LICA.

Kako bi važnost kolagena,  kao proteina sa supermoćima, približio i drugima, brend Vichy sinoć je u Zagrebu organizovao jedinstven event na kome su gosti imali prilike da „dožive kolagen“. Događaj je okupio doktore, farmaceute, najbliže saradnike medija i influensera iz Srbije i Hrvatske, a među zvanicama su se našle brojne velike zvezde, među kojima su bile brend ambasadorka Liftactiv linije Marija Kilibarda, pevačica Sara Jo, influenserke Milica Novković, Tašana Korać, ali i mnogi drugi. Intimnu atmosferu dodatno je ulepšao magičan glas popularne regionalne zvezde Džejle Ramović.

Istraživanja pokazuju da nivo kolagena, najvažnijeg proteina u našoj koži, opada najmanje 1% godišnje, što dovodi do činjenice da ulaskom u 40. godinu života njegova proizvodnja opadne za 20%, a time i nivo kolagena u našoj koži. Različiti su faktori koji ubrzavaju njegov gubitak, poput sunčevih zraka, zagađenja, duvanskog dima i ishrane. Međutim, dobra vest je da proizvodnju ovog prirodnog „lepka“ za tkiva (kolagen na grčkom znači lepak) možemo podstaknuti. Proizvodnju stimulišemo kako unutrašnjim faktorima, poput ishrane i preporučenog dnevnog unosa hidratacije, tako i spoljnim faktorima. 

Korišćenjem nege sa pravilnom kombinacijom sastojaka u dnevnoj i noćnoj nezi, poput proizvoda iz Liftactiv linije, posledice gubitka kolagena mogu se ublažiti. Liftactiv Collagen Specialist krema za dnevnu negu dokazano utiče na smanjenje 5 vidljivih znakova starenja (punoća, bore, tonus, čvrstoća, konture lica) , vraćajući vašoj koži sjaj i jedrinu.

DOBRA NEGA JE ULAGANJE U BUDUĆNOST KOŽE

Prokolageni peptidi su revolucionarno otkriće u svetu lepote koje koriguje i do 100% znakova starenja kože lica. Ova snažna grupa sastojaka, čija je efikasnost dokazana in vitro. Zato korišćenje proizvoda za negu koji ih sadrže poput Liftactiv Collagen Specialist kreme za dnevnu negu protiv 5 znakova starenja kože, predstavlja ulaganje u budućnost kože. Njena specijalno razvijena formula bori se protiv onih vidljivih i manje vidljivih bora, ali i ostalih znakova starenja kože kao što su gubitak tonusa i elastičnosti.

Nije nepoznato da se znaci starenja prvo uočavaju u predelu oko očiju. Zato u kombinaciji sa Liftactiv Collagen kremom, za dnevnu negu nova formula Liftactiv Collagen Eye nege za područje oko očiju sa jedinstvenim prokolagenim kompleksom predstavlja pravi izbor. Vichy krema za područje oko očiju dokazano deluje na pet znakova starenja područja oko očiju – bore smejalice, bore ispod očiju, tamni krugovi oko očiju, podočnjaci i spušteni kapci. Deluje na konture područja oko očiju, a rezultati su vidljivi iz svih uglova.

Dobro je poznato da je završni korak idealne beauty rutine zaštita od sunca. Zato je važno da kao završni korak dnevnog protokola koristimo zaštitni faktor. Dermatolozi preporučuju da biramo proizvode koji nas štite od UVA i UVB zraka sa visokim faktorom 50+, poput proizvoda UV Age Daily sa zaštitnim faktorom 50+ iz Capital Soleil linije. Korišćenje zaštitnog faktora smanjiće pojavu bora i sprečiti nastanak novih, kao i flekica, koje su čest suvenir sa odmora na našem licu.

NOĆ JE IDEALNA ZA KORIŠĆENJE SNAGE RETINOLA 

Uz pravilnu negu kože lica tokom dana, podjednako je važno da vodimo računa o kombinaciji sastojaka u večernjoj nezi radi maksimalnih rezultata. Noć je pravo vreme za bogatiju negu i ispravljanje neujednačenog tena koji nastaje usled različitih spoljnih uticaja. Pored hidratacije koja je našoj koži uvek potrebna, u svetu lepote ne prestaju priče o moćnim anti-age efektima retinola. Liftactiv Retinol Specialist serum sa 0.2% koncentrovanog retinola, koji je super-star anti-age nege, uklanja fine linije, bore, vidljive i manje vidljive, kao i ostale znakove starenja na koži lica. 

Prilikom korišćenja aktivnih sastojaka imajte u vidu njihovo postepeno uvođenje u rutinu. Predlog je da krenete sa nanošenjem jednom nedeljom, te postepeno prelazite na dva do tri puta u toku nedelje sa danima pauze između korišćenja. Količinu prilagodite toleranciji svoje kože, obavezno sledećeg dana koristite SPF i ne zaboravite – zdravlje je bitno, počnite od kože!

Potražite u apotekama Liftactiv Collagen Specialist kremu za dnevnu negu i novu Vichy Liftactiv Eye Collagen Specialist negu za područje oko očiju i uverite se u rezultate koji ovaj duo nudi!  Više o Vichy anti-age protokolu i novom proizvodu, Liftactiv Eye Collagen Specialist kremi za područje oko očiju, potražite na Vichy.rs sajtu. 

Foto: Vichy

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije