Koliko vas je sa nestrpljenjem čekalo sezonu obavijenu nežnim mirisom cimeta i bundeve? Ukoliko ste i vi deo našeg jesenjeg fan kluba, ove mini slatke bundevice koje se tope pod nepcima postaće vaš novi omiljeni jesenji desert!
Pored modli za mini kuglofe, biće vam potrebni sledeći sastojci:
- 1/2 šolje putera
- 1/2 šolje biljnog ulja
- 2 šolje brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 1 kašika mlevenog cimeta
- 1/2 kašičice mlevenog đumbira
- 1/2 kašičice mlevene aleve paprike
- 1/8 kašičice mlevenog karanfilića
- 4 jajeta
- 1 1/2 šolje smeđeg šećera
- 2 šolje pirea od kuvane bundeve
Sastojci za glazuru:
- 180g krem sira
- 1/2 šolje smeđeg šećera
- 4-5 šoljica šećera u prahu
- 1/4 šolje slatke pavlake
Zagrejte rernu na 180 °. Pripremite svoj mini pleh tako što ćete ga podmazati otopljenim puterom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i začine zajedno u velikoj posudi koju ćete potom ostaviti po strani. U drugu posudu sipajte smeđi šećer u posudu sa smeđim puterom i uljem. Promešajte sastojke, pa jedno po jedno, doodajte pripremljena jaja Mešajte dok se smesa potpuno ne rastrese, a zatim dodajte pire od bundeve i promešajte. Smanjite brzinu obrtaja miksera i polako počnite da dodajete dodajte suve sastojke.
Napunite modle do polovine zapremine. Pecite 30-35 minuta ili dok čačkalica umetnuta u centar ne izađe čista. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade najmanje 30 minuta pre prebacivanja na rešetku. Dok se kolači hlade, možete raditi na glazuri.
Električnim mikserom umutite krem sir i 1/2 količine šećera. Dozvolite da se šećer u potpunosti uklopi pre nego što dodate još. Dodajte gustu pavlaku za šlag. Kada se sastojci sjedine, počnite da dodajete ostatak šećera u prahu dok se ne postigne željena konzistencija i slatkoća. Kada je glazura spremna, nafilujte jedan mini kuglof zatim ga preklopite drugim kako biste dobili oblik šarmantne bundeve i sve prelijte dodatnom količinom fila. Dekorišite po želji cimet štapićima i poslužite dragim gostima!
Video:@mustloveherbs