15.4 C
Belgrade
16.5 C
Zagreb
10 C
Sarajevo
15.04.2024.

Ove slatke bundevice su najnežniji poljubac jeseni!

IZDVAJAMO

Koliko vas je sa nestrpljenjem čekalo sezonu obavijenu nežnim mirisom cimeta i bundeve? Ukoliko ste i vi deo našeg jesenjeg fan kluba, ove mini slatke bundevice  koje se tope pod nepcima postaće vaš novi omiljeni jesenji desert!

Pored modli za mini kuglofe, biće vam potrebni sledeći sastojci:

  • 1/2 šolje putera
  • 1/2 šolje biljnog ulja
  • 2 šolje brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika mlevenog cimeta
  • 1/2 kašičice mlevenog đumbira
  • 1/2 kašičice mlevene aleve paprike
  • 1/8 kašičice mlevenog karanfilića
  • 4 jajeta
  • 1 1/2 šolje smeđeg šećera
  • 2 šolje pirea od kuvane bundeve

Sastojci za glazuru:

  • 180g krem sira
  • 1/2 šolje smeđeg šećera
  • 4-5 šoljica šećera u prahu
  • 1/4 šolje slatke pavlake

Zagrejte rernu na 180 °. Pripremite svoj mini pleh tako što ćete ga podmazati otopljenim puterom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i začine zajedno u velikoj posudi koju ćete potom ostaviti po strani. U drugu posudu sipajte smeđi šećer u posudu sa smeđim puterom i uljem. Promešajte sastojke, pa jedno po jedno, doodajte pripremljena jaja Mešajte dok se smesa potpuno ne rastrese, a zatim dodajte pire od bundeve i promešajte. Smanjite brzinu obrtaja miksera i polako počnite da dodajete dodajte suve sastojke.

Napunite modle do polovine zapremine. Pecite 30-35 minuta ili dok čačkalica umetnuta u centar ne izađe čista. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade najmanje 30 minuta pre prebacivanja na rešetku. Dok se kolači hlade, možete raditi na glazuri.

Električnim mikserom umutite krem sir i 1/2 količine šećera. Dozvolite da se šećer u potpunosti uklopi pre nego što dodate još. Dodajte gustu pavlaku za šlag. Kada se sastojci sjedine, počnite da dodajete ostatak šećera u prahu dok se ne postigne željena konzistencija i slatkoća. Kada je glazura spremna, nafilujte jedan mini kuglof zatim ga preklopite drugim kako biste dobili oblik šarmantne bundeve i sve prelijte dodatnom količinom fila. Dekorišite po želji cimet štapićima i poslužite dragim gostima!

 

 

Video:@mustloveherbs

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije