back to top

NAJNOVIJE

LEPOTA

STIL

05.11.2024.

Sezona cozy poslastica je otvorena: vreme je za najukusnije cimet rolnice na svetu!

LEPOTA

Ništa ne obećava savršeno jesenje veče kao poslastica koja miriše na radost, najbezbrižnija sećanja na detinjstvo. Cimet i vanila mirisni su doživljaji koji svakom desertu daju topli ukus nostalgije, a mi ih sjedinjene najviše volimo u cimet rolnicama. Ukoliko ste ljubitelj ovog tradicionalnog jesenjeg domaćeg slatkiša a još kada ih obogatimo najnežnijim belim kremom, uživanje je zagarantovano!

Za pripremu ovog brzog deserta biće vam potrebno:

Za testo:

  • 2 sloja lisnatog testa
  • 80g putera
  • 30g žutog šećera
  • 1 kesica cimeta
  • 100g oraha

Za kremasti preliv:

  • 250 ml slatke pavlake
  • 150 g šećera u prahu
  • 150 g mascarpone sira
  • 1 kašika vanila ekstrakta

 

Isecite lisnato testo na jednake uzdužne delove debljine 2-3 cm. Premažite testo otopljenim puterom i svaki isečeni deo testa pospite smeđim šećerom i cimetom. Uvijte testo u rolnice i poređajte ih u pleh obložen pek papirom. Pecite 20-25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Dodajte smesi 150g mascarpone sira i kačašicu vanila ekstrakta. Sve sjedinite i dobijenim kremom premažite vruće rolnice, pa sve pospite sitno iseckanim orasima. Prepustite se uživanju!

Foto: Ratundalova

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE