Da li ste i vi među onima koji sa prvim hladnijim danima započinju sezonu pripreme kolača iz rerne? Ove jeseni, slatka gastro inspiracija ima ukus topljene kremaste čokolade- univerzalnog sastojka koji nepogrešivo i na prvi zalogaj popravlja raspoloženje!
Pred vama je jednostavan, a opet neodoljivo gurmanski recept za vazdušasti čokoladni kolač, raskošni slatki klasik koji se priprema brzo, a u kom se najlepše uživa u bliskom društvu, idealno uz čašu crvenog desertnog vina. Za pripremu ovog slatkiša biće vam potrebno:
- Okrugli kalup pleh prečnika od 18 cm
- 240 g crne čokolade
- 170 g putera
- 130 g žutog šećera
- 120 g bademovog praha
- 75 g brašna
- 6 jaja
Počnite pripremu tako što ćete otopiti čokoladu sa puterom. Dodajte 220g šećera, badem u prahu i brašno i promešajte. Završite pripremu smese dodavanjem 6 žumanaca. U drugoj posudi dobro umutite belanca sa preostalih 20g šećera. Postepeno sipajte sneg od belanaca u čokoladnu smesu i lagano ih sjedinite. Smesu sipajte u pleh i pecite 35-40 minuta u rerni zagrejanoj na 180°. Izvadite iz rerne i seciite na veće trouglaste kriške. Prijatno!
Foto & video: @ma_vie_caramel