9.4 C
Belgrade
7.5 C
Zagreb
5.5 C
Sarajevo
05.03.2024.

Pet rituala koji će vam obezbediti dodatnu energiju na početku dana

IZDVAJAMO

Kako najčešće izgledaju vaša jutra? Ako vas i sama pomisao na ustajanje iz kreveta ispunjava nelagodom, velika je verovatnoća da će vas tokom celog dana pratiti manjak elana i energije. Sa malo drugačijim pristupom možete započeti dan na mnogo boljim temeljima, a to je i te kako važno, jer jutro često diktira kakav će biti dan i na koji način ćete se postaviti prema događajima.

Evo predloga pet rituala koji vam mogu pomoći da se probudite osveženi i spremni za dnevne izazove:

Napravite dobru kafu, baš po svojoj meri

Po jutru se dan poznaje, a jutro se poznajte po dobroj kafi. Dobra stvar je što više ne moramo ići u kafić da bismo popili savršen ristretto ili latte sa svilenkastom penom. Sa Philips LatteGo automatskim aparatom za espreso u omiljenoj kafi sada možete uživati u udobnosti svog doma. Dovoljan je jedan  pritisak na intuitivni ekran da u šolju poteče kafa baš po vašoj meri. Na raspolaganju vam je čak do 12 vrsta napitaka, a u jutrima kada vam je potrebna dodatna doza energije samo izaberite opciju „extra shot” za dodatnu jačinu. 

Odvojte vreme za vežbanje

Jedan od razloga zašto stalno odlažemo vežbanje je to što uglavnom posmatramo fizičku aktivnost kao nešto što traži puno vremena, odricanja, pa i novca. A suština je da 15 minuta možemo odvojiti svakog jutra za osnovne vežbe poput onih koje smo radili nekada na časovima fizičkog. To može da bude i brza šetnja, joga ili 15 minuta intenzivnog plesa. Fizička aktivnost će vam obezbediti dodatno energiju i pritom osloboditi endorfine koji podižu raspoloženje i postavljaju pozitivan ton za ceo dan. 

Isključite mozak na 15 minuta 

Duboko disanje i fokusiranje na trenutak pomoći će vam da započnete dan s jasnoćom i spokojem. Odvojte 15 minuta da se fokusirate kroz jutarnju meditaciju. Očistite um, usredsredite se na dah i pozitivne misli u odnosu na dan koji je pred vama. Ako praktikujete jutarnje tuširanje, znajte da je meditacija pod tušem novi wellnes trend. Zamislite kako snaga vode ispira stres i negativne misli.

Birajte zdrav doručak

Prvi obrok u danu je pokretač metabolizma i pozitivno deluje na zdravlje, koncentraciju i pamćenje. Odlučite se za izbalansiranu mešavinu proteina, vlakana i zdravih masti kako biste bili zadovoljni i fokusirani. Bez obzira da li je u pitanju obilna činija ovsenih pahuljica sa orašastim plodovima i jogurtom, voćni smuti ili omlet s povrćem, birajte hranu koja će biti pravo gorivo za vaše telo.

Napravite plan

Svako od nas ima ili bi trebalo da ima neke ciljeve. Idealno je da postavite realna očekivanja i da svakodnevno pregledate ciljeve kako biste mogli da napravite plan šta treba da uradite tog dana da biste postigli napredak u željenim ishodima. Pre nego što krenete u ispunjavanje dnevnih zadataka, odvojite trenutak da isplanirate i odredite prioritete. Jasan plan će smanjiti stres i povećati produktivnost.

Isprobajte ove rituale bar nedelju dana da biste videli kako deluju na vas. Ako vam pružaju energiju i inspiraciju, nastavite da ih primenjujete, a ako ne, pronađete one koji „rade“ za vas. Ključ je u stvaranju redovnih i doslednih obrazaca, koji će vas odvesti tamo gde želite da idete. To neće uvek biti jednostavno. Ponekad ćete poželeti da proverite mejlove čim otvorite oči ali setite se čuvenog citata Brajan Trejsija:„Dobre navike je teško steći, ali je sa njima lako živeti. Loše navike je lako steći, ali je teško živeti s njima.”

PR: Philips

Foto: Stefan Burmazević

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije