12.1 C
Belgrade
6.5 C
Zagreb
6 C
Sarajevo
27.02.2024.

Maštamo da bukiramo odmor u ovom portugalskom hotelu!

IZDVAJAMO

Ponosno stojeći iza sintagme ”jedan neobičan hotel”, portugalski boutique hotel Marqí smešten u jednom od najživopisnijih delova Sintre, korak po korak izgradio je svoj jedinstveni brend među ljubiteljima nesvakidašnjih retreat destinacija koji u ovo mesto pristižu sa najrazličitijih meridijana sveta.

Osnovan od strane danskog modnog fotografa Mikela Kristensena, ovaj hotel nastao je na mestu luksuzne vile, do tada korišćene isključivo za potrebe vikend odmora i porodičnih proslava.

Ušuškan lobi tamnih boja u kontrastu sa raskošnom baštom sa pogledom na Atlantik kod posmatrača na momente stvara doživljaj čuvenog Chateau Marmont zamka, dok već u sledećem trenutku imate utisak da se nalazite u srcu kalifornijskih Napa vinograda.

Sa željom da sačuva najbolje od jedinstvenog karaktera kuće, vlasnik hotela angažovao je renomiranog arhitektu Mikasa Emila koji se postarao da ovaj luksuzni letnjikovac preobrazi u hotel sa osam spavaćih soba u čijem se enterijeru vešto prepliće sofisticirani midcentury stil i dodir holivudske estetike 1970-ih.

Rezultat je, u najmanju ruku očaravajuć: pred posetiocima se već nakon prvog koraka u prostor odmarališta ukazuje pažljivo promišljen enterijer gde hladni skandinavski minimalizam i razigranost živih boja pronalaze prijatan sklad, savršeno zaokružen posebno odabranim komadima nameštaja izrađenim u lokalnim zanatskim radionicama.

Pred vama su fragmenti enterijera koji će vas zasigurno navesti na maštanje o skorom putovanju u zemlju fada, vina, mora i najtoplijeg evropskog sunca.

Do tada, pružamo vam priliku da prokrstarite kroz galeriju sjajnih fotografija napravljenih rukom vlasnika ovog šarmantnog mesta u kom se gosti uvek osećaju kao kod kuće, okupani savršenom dozom luksuzne hotelske usluge i neprikosnovenog doživljaja turističke lokacije.

Foto: Mikkel Kristensen

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije