28.6 C
Belgrade
23.6 C
Zagreb
24 C
Sarajevo
22.09.2023.

Banoffee kolačići: nežni zagrljaj čokolade, banane i karamele!

IZDVAJAMO

Možda niste sigurni da li bi slatka karamela volela da se ugnjezdi u nežno testo od banane i čokolade, ali ovi neodoljivi Banoffee kolačići sa čokoladnim mrvicama i bananom predstavljaju neočekivano uživanje za sve. Probajte, svideće vam se!

Sastojci:

  • 1 šolja smeđeg putera
  • 1 šolja smeđeg šećera
  • 1/2 šolje belog šećera
  • 2 velike zrele banane, zgnječene
  • 2 jaja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 3 šolje višenamenskog brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 šolja čokoladnih čipsa
  • fil od 8-10 karamela istopljenih sa malom kockom maslaca

Priprema:

Zagrejte rernu na 175°C i obložite pleh papirom za pečenje.

U činiji izgnječite bananu. Dodajte zapečeni puter, šećer i smeđi šećer dok sve ne postane glatko. U mešavinu putera dodajte jaja i ekstrakt vanile, pa mešajte dok se dobro ne sjedini. Pomešajte brašno, sodu bikarbonu i so. Mešajte dok se samo ne sjedini.

Stavite komadiće čokolade u testo za kolače. Ohladite testo 15-20 minuta da se stegne pre nego što ga uzmete. Izvucite testo kašikom za sladoled i napravite udubljenje da biste ga napunili karamel sosom.

Svaku kuglu ređajte na pripremljen pleh. Ostavite pripremljene kolače najmanje 30 minuta, pa ih pecite u zagrejanoj rerni oko 12-15 minuta ili dok ivice ne porumene. Sredina kolača bi i dalje trebalo da bude malo mekana.

Izvadite kolačiće iz rerne i ostavite da se ohlade na plehu nekoliko minuta pre nego što ih poslužite. Uživajte!

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije