8.6 C
Belgrade
8.3 C
Zagreb
6 C
Sarajevo
25.04.2024.

Iz Milana do dalekih galaksija uz neodoljive ukuse Japana: zavirite u enterijer novootvorenog milanskog sushi restorana

IZDVAJAMO

Svetska prestonica mode i dizajna Milano dobila je gastro destinaciju koja srce prestižne  japanske kuhinje postavlja autentičan futurististički i intergalaktički koncept enterijera.

Dizajn i uređenje nove karike sushi restorana neobičnog imena Ichi Station povereni su dizajnerskom studiju iz Valencije Masquespacio koji je inspiraciju pronašao u motivima naučne fantastike i svemirskog turizma.

Novootvoreni objekat u Milanu dobio je izgled svemirskog broda, a dizajnerski tim opredelio se za decentnu selekciju materijala među kojima dominiraju staklo i mikrocement. Na taj način, postignut je efekat savršenog izgleda koji nam dočarava atmosferu brzih japanskih vozova, idealno uklopljenu u sci-fi kontekst.

Enterijer suši restorana blista najnežnijim neutralnim nijansama bež i boje leda, a brižljivo osmišljen sistem LED rasvete inkorporiran u zidove, plafone i mobilijar kreira vrhunski kontrast sa živahnim nijansama plavog, zelenog, koralnog i ljubičastog svetla.

Restoran raspolaže površinom od 80 kvadratnih metara, a u središnjem delu prostora postavljena je trpezarija povezana s tunelom u kojem gosti imaju priliku da prate proces izrade sušija, dok je za one ljubitelje sushija koji radije biraju takeaway princip, kreiran je šarmantni pult za preuzimanje narudžbina.

Ukoliko vas uskoro put nanese u Milano, neka se ovo mesto nađe među odabranim tačkama za obilazak i nove gastronomske doživljaje koji se pamte.

Mi smo sigurni da ovu priliku nećemo propustiti!

Foto: Ichi Station Milano

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije