19.2 C
Belgrade
17 C
Zagreb
18 C
Sarajevo
05.06.2023.

Da li ste čuli za roštilj za jednokratnu upotrebu? Predstavljamo vam praktično i ekološko rešenje za roštiljanje na otvorenom!

IZDVAJAMO

U susret obeležavanju Dana planete Zemlje, kompanija JYSK, svesna važnosti uticaja na životnu sredinu, predstavila je novi održivi proizvod u svom asortimanu – jednokratan, prenosiv i praktičan roštilj koji nudi alternativnu opciju tradicionalnim jednokratnim roštiljima.

Roštilj za jednokratnu upotrebu brenda CASUS, nosi oznaku FSCTM Recycled što znači da je izrađen od recikliranih šumskih materijala. Na ovaj način, kompanija JYSK pomaže u smanjenju potražnje za resursima iz netaknutih šuma. 

Ono što je važno jeste da CASUS roštilj koristi do 50 odsto manje drvenog uglja od ostalih jednokratnih roštilja na tržištu, čime se proizvodi manja emisija CO2. Toplotna izolacija izrađena od kombinacije kartona i vulkanskog kamena zadržava toplinu i smanjuje rizik od gorenja, ali i potencijalnih šumskih požara.

Prema rečima Zvjezdane Novak, menadžerke za komunikacije u JYSKu za tržišta Srbije, Slovenije, Hrvatske i BiH, na ovaj način kompanija pravi dodatni korak ka dostizanju cilja da se smanji upotreba nepotrebnog materijala i reši problem otpada.

Kako bi se CASUS roštilj reciklirao, potrebno je ispravno ga koristiti – odložiti ga u običnu kantu za otpad, ali možete ga staviti i u logorsku vatru. Ono što je izuzetno važno kod aktivnosti na otvorenom uz vatru, jeste da temeljno ugasite svaki komad žara nakon korišćenja, kako bi naša priroda ostala zelena i netaknuta.

 

 

Dan planete Zemlje je na simboličan način obeležen lansiranjem Instant roštilja, a JYSK odavno sprovodi aktivnosti vezane za održivije poslovanje sa ciljem da integriše ekološku održivost u sve relevantne oblasti svog poslovanja. Obavezali su se na povećanje količine ekološki prihvatljivijih proizvoda, na odgovorno postupanje kada je reč o klimatskim promenama, ali i na smanjenje ambalažnog otpada i reciklažu. 

Do sada su sprovedene brojne mere kako bi se ti ciljevi ostvarili.  PVC ambalaže i PES pene su zamenjene alternativnim sirovinama koje mogu da se recikliraju, a uvedena je i packsize tehnologija kojom se formira ambalaža tačno prema dimenzijama proizvoda, zbog čega više nema ostataka materijala. Uklonjena su plastična pakovanja sa posteljina i čaršava kojima se godišnje uklanja 27 miliona plastičnih kesa iz prirode, a nedavno su uklonjene i plastične ručke sa kartonskih ambalaža za jastuke, čime će se uštedeti čak tri miliona plastičnih ručki.

Kompanija JYSK je posvećena korišćenju recikliranih materijala, održivijeg pamuka i izvora drveta, a roštilj za jednokratnu upotrebu samo je jedan od primera na putu ka realizaciji zadatih ciljeva.

Foto & PR: JYSK

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije