16.5 C
Belgrade
16.9 C
Zagreb
13.8 C
Sarajevo
20.04.2024.

Hrskavi paketići sa šparglama i brie sirom – savršena ideja za brzu i ukusnu večeru!

IZDVAJAMO

 

Puterasto lisnato testo, kremasti brie, zapečene špargle i slatki med harmonično se spajaju u ovom jednostavnom receptu! Ova hrskava peciva odlična su ideja za ručak kao predjelo ili laganu večeru, što ih čini savršenim izborom za brzi obrok ili okupljanja sa porodicom i prijateljima. 

 

Za početak trebaće vam malo lisnatog testa, brie sir i tanje špargle. Kada napravite ove paketiće samo i ih ubacite ih u rernu, a za to vreme napravite preliv sa medom i svežom majčinom dušicom. Ovaj korak nemojte izostaviti jer je taj preliv upravo ono što upotpunjuje ukus ovih hrskavih peciva.

 

 

Ukoliko želite da imate više vremena za sebe, ove lisnate paketiće možete sastaviti jedan dan unapred, a zatim samo ispeći pre serviranja. Ono što je sjajno kod ovih slatko-slanih peciva je to što ih možete poslužiti za ručak uz prilog salatu ili kao obrok za večeru.

 

 

SASTOJCI:

  • 400 g špargli
  • 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • so i biber
  • 2 lista lisnatog testa
  • 220 g brie sira isečenog na 8 kriški
  • 1 umućeno jaje
  • prstohvat tucane crvene paprike

Za preliv: 

  • 85 g meda
  • 2 kašike slanog putera
  • 1 kašika svežih listova majčine dušice

 

 

PRIPREMA:

  1. Zagrejte rernu na 190°C i obložite pleh papirom za pečenje.
  2. Pomešajte špargle, maslinovo ulje, so i biber.
  3. Listove testa razvijte na pobrašnjenoj površini i isecite na 8 kvadrata. Stavite komad brie sira na svaki kvadrat, a zatim dodajte nekoliko špargli. Uzmite 2 ćoška testa i umotajte ih preko špargle da biste ih zatvorili (pogledajte slike).
  4. Prebacite paketiće u pripremljeni pleh za pečenje.
  5. Premažite svako pecivo jajetom.
  6. Pecite ih u rerni 20-25 minuta ili dok ne porumene.
  7. U međuvremenu, istopite med, puter i majčinu dušicu u maloj šerpi na laganoj vatri i napravite preliv.
  8. Pecivo poslužite toplo, preliveno medom a po želji preko pospite tucanu crvenu papriku.
  9. Prijatno!

 

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije