5.6 C
Belgrade
6.3 C
Zagreb
1 C
Sarajevo
20.04.2024.

Torta od palačinki sa nutelom – dekadentna poslastica prepuna kremastih slojeva!

IZDVAJAMO

 

Jede vam se nešto slatko, ali ne želite da uključujete rernu! Pripremite tiganj za palačinke i krenite u čokoladnu avanturu!

Torta od palačinki može se napraviti sa beskrajnim kombinacijama ukusa, ali kako su palačinke sa nutelom jedne od naših omiljenih poslastica, poželeli smo od njih da napravimo dekadentnu tortu prepunu kremastih slojeva!

 

 

Ova slojevita torta jednostavna je za pripremu i impresioniraće ne samo vas, već i vaše prijatelje i porodicu kada je nakon ručka poslužite kao desert! Nutela puter fil je nestvarno kremast i neverovatno izgleda između slojeva palačinki.

 

 

SASTOJCI:

Za palačinke:

  • 6 jaja
  • 100 g šećera
  • 120 g brašna
  • 3 kašike kakao praha
  • 450 ml mleka
  • 130 ml ulja

Za fil:

  • 120 g neslanog putera na sobnoj temperaturi
  • 3 kašike kakao praha
  • 400 ml kondenzovanog mleka
  • 150 g nutele

 

 

PRIPREMA:

  1. Napravite palačinke prema uputstvima. Najbolja veličina za palačinke bi bila prečnika oko 20cm. Recept čini oko 15 palačinki.
  2. Mikserom umutite puter zajedno sa kakao prahom, kondenzovanim mlekom i nutelom. Mutite dok smesa ne postane savršeno glatka.
  3. Nanesite jednaku količinu fila između svakog sloja palačinki.
  4. Jednom kada iskoristite sve palačinke, preostali fil nanesite preko njih. Možete pokriti ivice ili ostaviti grubi izgled palačinki.
  5. Ukrasite tortu sa lešnicima i rendanom čokoladom.
  6. Ostavite tortu da odstoji u frižideru najmanje 10 sati kako bi bila mekana i kremasta prilikom serviranja.

 

 

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije