16.8 C
Belgrade
14.2 C
Zagreb
14 C
Sarajevo
28.03.2024.

Fluidne digitalne instalacije preplavljuju svetske prestonice ružičastom bojom!

IZDVAJAMO

 

Pink boja neprikosnoveni je protagonista projekta čuvenog digitalnog umetnika Andresa Reisingera koja kroz fluidne teksure osvaja arhitekturu svetskih metropola dajući joj novu konotaciju. 

 

 

Pariz, Njujork, London, Rim i Tokio pet su gradova koje je digitalni umetnik Andres Reisinger odabrao za svoje kolosalno umetničko delo „Take Over“. Reč je o nizu digitalnih instalacija koje prevazilaze vreme i prostor, preuzimaju svetske prestonice kako bi im dale sanjivi i nadrealni ton.

 

 

Ovaj digitalni umetnik kroz svoja dela stvara paralelni svet u kojem se fizička i digitalna stvarnost spajaju, a granice između umetnosti i tehnologije skoro da ne postoje. Gradovi koji se na prvi pogled ne mogu prepoznati, obavijeni su ružičastim tkaninama i krznom, ulivajući digitalnu maštu u fizičke prostore, pri čemu svaki dizajn daje gradovima poseban karakter. Pariz je u prefinjenim i minimalističkim siluetama, Njujork u ekstravagantnim i performativnim prekrivačima, London je u slojevima raznovrsnih tekstura, dok Tokio dolazi u eksploziji veličanstvenih i zabavnih scenografija.

 

 

Dugogodišnji potpis Andresa Reisingera prožima primamljivom konfuzijom između fizičkog i apstrakcije, izvučenom iz njegovog umetničkog preispitivanja o tome šta čini „pravo“ umetničko delo. Digitalni umetnik veruje da je sve što formira iskustvo – stvarno, bilo da je u digitalnoj ili fizičkoj sferi.

 

 

Reisinger je namerno izabrao svoje stranice na društvenim mrežama kao platformu za predstavljanje svoje nove serije upravo iz razloga demokratizacije umetnosti. On veruje da postavljanjem ružičastih zavesa i krznenih pokrivača preko zgrada širom većih gradova čini svoja umetnička dela dostupnim širokoj publici.

 

 

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: Andres Reisinger

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije